5 pași simpli să-ți amenajezi un living de mici dimensiuni să pară mai mare

Atunci când trăiești într-un apartament de mici dimensiuni, opțiunile tale de amenajare pot părea foarte limitate, mai ales că spațiile înguste îți pot da uneori sentimentul de sufocare și chiar de claustrofobie. Cel mai important lucru este să te simți în siguranță atunci când ajungi acasă, să fie un spațiu în care te poți relaxa și binedispune, iar modul în care amenajezi acest spațiu poate contribui la schimbarea stării de spirit pe care casa ta ți-o oferă.

5 pași simpli să-ți amenajezi un living de mici dimensiuni să pară mai mare:

  1. Joacă-te cu oglinzile

În cele mai des întâlnite cazuri, oglinzile au un scop practic într-o locuință, însă pot fi folosite pentru mult mai mult decât atât. Astfel, sn prim truc la care poți apela pentru a da impresia de spațiu mai mare într-un living de mici dimensiuni este decorarea cu oglinzi mari. Poți îmbrăca anumite porțiuni din încăpere într-o oglindă mare, cu o ramă elegantă, în fața căreia să așezi o masă decorată cu o plantă și o veioză. Acest detaliu simplu va face ca încăperea să pară mult mai mare, mai luminoasă, chiar spectaculoasă.

  1. Scapă de obiectele masive din cameră

Bibliotecile grele, fotoliile vechi și mesele mari sunt utile, dar atunci când spațiul este limitat, pot încărca extrem de mult încăperea, atât din punct de vedere vizual, cât și fizic. Poți găsi soluții mult mai practice în locul acestora. De pildă, câteva etajere montate strategic pe perete, măsuțe de cafea pentru living și un colțar care să înlocuiască fotoliile și canapeaua veche. Ia ca reper o piesă centrală masivă, iar în jurul ei încearcă să nuanțezi detalii.

  1. Apelează la un stil minimalist

Și astfel ajungem la acest punct care este la rândul său important. Un lampadar pus într-un colț al camerei, un spațiu verde cu plante la fereastră, un televizor montat pe perete, un tablou și câteva zone și spații mici de depozitare te vor ajuta să reduci semnificativ senzația spațiului foarte redus din livingul tău.

  1. Nu mai acoperi ferestrele

Ferestrele au o importanță aparte atunci când nu dispui de foarte mult spațiu în apartament. Cu cât încăperea este mai bine expusă luminii naturale, cu atât va părea mai încăpătoare. De aceea nu este indicat să acoperi ferestrele cu jaluzele groase sau să pui piese de mobilier în dreptul lor. Dimpotrivă, zona ferestrelor trebuie să fie în permanență accesibilă.

  1. Folosește culori deschise pentru pereți

O altă cale utilă prin care poți da impresia unui spațiu mai mare într-un living este folosirea culorilor deschise atunci când ai de gând să renovezi. O paletă deschisă de culori va aduce mai multă lumină în locuință și va forma un mediu mai liniștitor.

Nu este niciodată simplu să gestionezi problemele pe care un apartament de mici dimensiuni le poate ridica, însă cu puțină atenție la detalii, folosirea inteligentă a pieselor mici de mobilier și un acces generos al luminii naturale îi poți schimba cu totul înfățișarea.

(P) Articol realizat in colaborare cu Mobiladmd.ro.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Alena Ozerova

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Home deco