6 idei simple și de efect pentru amenajarea holului de la intrare

Holul de la intrare este unul dintre cele mai importante spații din întreaga locuință. Oricine ne trece pragul ajunge mai întâi aici și, dacă încăperea este decorată atent, își poate face o idee despre cum arată restul camerelor. Așa sună lucrurile în teorie. În practică, însă, lucrurile stau diferit, holul fiind adesea un spațiu pe nedrept neglijat de proprietari.

Fie că este vorba despre un hol mic sau unul spațios, această încăpere are nevoie de mai multă atenție. Nu doar pentru că este primul spațiu pe care oricine ne vizitează îl vede mai întâi, ci și din considerente mult mai practice: avem nevoie de un spațiu bine organizat, unde să ne putem lăsa încălțămintea și umbrelele, și în același timp luminos, mai ales dacă din hol pătrundem direct în living.

Vestea bună este că holul de la intrare este simplu de amenajat, chiar și atunci când avem idei îndrăznețe. Ți-am pregătit mai jos câteva sugestii de amenajare a holului, ușor de pus în practică cu un buget mai degrabă modest. Iată despre ce este vorba:

  1. Culorile elegante sunt cele mai potrivite pentru hol

Acestea sunt albul, verdele-oliv și nuanțele de gri, dacă ne referim la culoarea pereților. De asemenea, culoarea naturală a lemnului, mahonul (brun-roșiatic), albul și negrul, dacă vorbim despre mobilier.

  1. Nu renunța la cuier și pantofar

Chiar dacă ai alte idei pentru amenajarea holului, din care cuierul și pantofarul nu fac parte, mai devreme sau mai târziu vei simți nevoia unor spații de depozitare aici. Poți instala astfel de cuiere, compuse din mai multe corpuri (placă cuier, rafturi, sertare, oglindă) sau un cuier simplu și, separat, un mic dulap din PAL melaminat, cum sunt sunt aceste pantofare cu multe uși.

Sursa foto: Shutterstock.com

  1. Alege mobilierul minimalist

Fie că este vorba despre cuier sau alte piese de mobilier, sunt de preferat liniile simple, mai ales dacă este vorba despre un hol de mici dimensiuni. Mobilierul minimalist este elegant și lasă loc pentru creativitate în ceea ce privește micile detalii (culoarea gresiei, lămpile sau tablourile).

  1. Holul este locul perfect pentru tablouri

Agață în hol câteva tablouri, dar nu exagera, pentru a nu aglomera pereții sau a lăsa impresia că vrei să îți impresionezi cu orice preț musafirii.

  1. Vopsește ușa de la intrare într-o culoare care atrage privirea

Albastrul închis, verdele și galbenul sunt idei de luat în seamă, atâta vreme cât nuanțele pereților și ale mobilierului sunt neutre.

  1. Îndrăznește mai mult

Desigur, poți fii creativ în privința unora dintre recomandările de mai sus. De pildă, poți alege pentru hol o măsuță sau o comodă bogat colorată, însă în acest caz, ai grijă ca pereții să fie albi sau gri.

Sursa foto: Shutterstock.com

Vezi şi cum să cureţi rosturile de la gresie!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Home deco