Cum așezăm masa, unde stau tacâmurile și unde punem paharele

Modul cum așezăm masa și locul unde punem paharele fac parte din eticheta rafinamentului absolut, sunt bazele unei educații solide timpurii și se constituie într-o adevărată artă a bunului simț.

Cum așezăm masa?

Nimic nu este pus la întâmplare. Începeți să mâncați folosind tacâmurile din exterior, stânga și dreapta, și apoi vă îndreptați spre farfurie pe măsură ce masa continuă. Furculițele se pun în stânga farfuriei, cuțitele și lingurile în dreapta.
Paharele cu picior sunt așezate deasupra și în dreapta farfuriei; farfuria pentru pâine și unt se așază deasupra furculițelor, în stânga setului.
Tacâmurile ar trebui să se alinieze având drept reper mijlocul farfuriei întinse, o farfurie mare, care va fi îndepărtată după ce toată lumea își întinde șervețelul în poală (accesoriul cu care se prinde șervetul este un simplu decor, NU se ia acasă). Paharul cu apă stă deasupra cuțitului de cină, vin alb în dreapta și vin roșu în partea de sus în centru.
Când sunt așteptați mai mult de patru oaspeți, asigurați-vă că ați creat locuri pentru toată lumea. Un mic carton cu numele fiecărui oaspete pus în dreptul fiecărui loc poată da o notă minunată, sau gazda poate direcționa musafirii către locurile lor. Atenție, dacă folosiți cartonașe, asigurați-vă că le plasați pentru oaspeți, nu pentru gazdă.
Deși poate părea o obișnuință, nu așezați șervetul sub tacâmuri. Se întâmplă destul de des ca acestea să cadă în timp ce oaspeții își trag șervetele pentru utilizare. Primul lucru pe care îl fac oamenii când se așază este să întindă șervetul în poală și trebuie să perturbe decorul pentru a ajunge la el, ceea ce nu este foarte recomandat.

Aspecte esenţiale pe care ar trebui să le ai în vedere când îţi decorezi casa

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Home deco