Idei pentru o grădină boho-chic

Acum, că a venit primăvara, merită să petreci mai mult timp în aer liber. Şi de ce să cauţi un spaţiu de relaxare prea departe de casă, dacă ai o grădină? O poţi amenaja cum îţi doreşti, astfel încât să creezi o atsmosferă chic şi boemă!

gradina-(2)

Cum e definit stilul boho-chic?

Termenul vine de la englezescul bohemian' şi, ca stil de amenajare,  defineşte accentele artistice şi creative. În primul rand, e nevoie de mult curaj pentru a amenaja un spațiu inspirat din acest stil, pentru că o caracteristică importantă este mixul de vintage cu modern, tradițional cu clasic sau chiar baroc. Se folosesc asocieri de culori contrastante, cu bază din pasteluri neutre, crem sau nuanțe pământii și accente de fucsia, albastru, verde și maro, iar accesoriile și elementele decorative pot fi rezultatul unor proiecte de do-it-yourself.

Iată cum să îţi decorezi o grădină boho-chic:

Pavează-ţi cărarea din curte cu piatră naturală poligonală

Cu siguranţă ai cel puţin o cărare trasată în grădina ta. Şi, dacă nu ai, o poţi realiza foarte uşor, prin iarbă, cu ajutorul pietrelor naturale poligonale, astfel vei da grădinii tale un aer de poveste. De asemenea, dacă vrei să delimitezi diverse zone, spre exemplu pe cele cu flori, o poţi face cu ajutorul pietrei decorative granulate, pe care o mai găseşti şi sub numele de Pebble marmură albă Thassos.

O bicicletă veche şi nefuncţională? Transform-o în suport pentru flori!

Dacă ai o bicicletă pe care nu o mai foloseşti, agaţă-i un coş, pe care îl transformi în ghiveci! Astfel că bicicleta va fi un excelent suport pentru flori!

Statui clasice, „with a twist'

Pentru a întări atmosfera creativă, poți lucra la mici proiecte de do-it-yourself pentru grădină: o statuie clasică poate deveni un punct de interes al grădinii tale, daca e vopsită în culori tari, precum fuchsia, verde sau albastru marin.

gradina-(1)

Fă-ţi un pat cu baldachin

Ce poate întregi mai bine şi mai bine o atmosferă boemă dacă nu un pat cu baldachin? El va fi acel element boem care va întregi povestea grădinii tale romantice!

Spaţiu de relaxare cu perne şi o masă joasă

Poți construi în grădină un spaţiu perfect pentru petrecerea timpului alături de prietenii tăi, într-un mod foarte simplu. Foloseşte perne mari şi moi în loc de scaune, iar masa din mijloc o poți placa cu terazzo, un tip de placă decorativă foarte rezistentă.

Ai un zid neacoperit? Decorează-l cu piatră!

Dacă ai un zid pe care vrei să-l înfrumusețezi, poți să montezi accente de piatră. De exemplu, ardezia multicoloră va fascina prin jocul de culori de pe fiecare placă, piatra decorativă va întregi atmosfera boemă, iar un mozaic de piatră va puncta delicat zona respectivă.

Așa că, o atmosferă boho-chic poate fi uşor de realizat şi în grădina ta, dacă pui în practică aceste sfaturi. Dacă intri pe Piatraonline.ro, vei primi recomandări personalizate pentru proiectul tău, iar în magazin vei găsi plăcile de piatră naturală, dar și statuile de piatră compozită sau plăcile de terazzo.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Decoratiuni