Tematica deșertului și mobilierul realizat pe comandă. Arhitectul Irina Pătășanu ne spune care sunt tendințele în designul interior

Care sunt culorile care vor domina locuințele noastre în acest an, dar și cum ar trebui să ne compartimentăm eficient spațiul din casele noastre, aflăm de la arh. Irina Pătășanu, specialist în design interior.

Tematica deșertului și mobilierul realizat pe comandă

'În materie de culori, anul 2022 ne surprinde cu o paletă cromatică extinsă de la diferite nuanțe de mov, până la nuanțe arse de orange și roșu, inclusive culori neutre liniștitoare. O combinație foarte folosite va fi cea de culori pastel contrastate de accente tari și îndrăznețe', spune arhitectul despre culorile care se vor regăsi cel mai des în planurile de renovare din acest an. În ceea ce privește tematica, din punct de vedere cromatic și al formelor, aceasta menționează: 'Tematica deșertului este cea care va domina întregul an, atât din punct de vedere cromatic, cât și din punct de vedere al formelor: organice și vălurite.

IMG-20220705-WA0015SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Pentru texturi, ne orientăm către material textile matlasate, elemente nefinisate, elemente metalice, accesorii confecționate din pecete de la diverse material. Nu uităm de utilizarea oglinzilor în proiectele de amenajare, iar ca element nou, vom introduce transparențe – fie că ne referim la culori, materiale și texturi – însă vom ține cont, ca la sfârșitul proiectului să avem parte de amenajare echilibrată și unitară'.
Irina Pătășanu, arhitect: 'Tot mai mulți beneficiari se îndreaptă spre integrarea digitalizării și a soluțiilor smart în casele lor!'

Spațiul reprezintă întotdeauna o provocare în amenajarea unei locuințe. Niciodată nu sunt suficiente zone de depozitare, iar pentru arhitecți acest subiect rămâne mereu unul important în planul general de amenajare: 'Din punct de vedere al compartimentării spațiului, în primul rând ținem cont de nevoile fiecăruia atunci când decidem să aducem modificări locuinței, însă tot mai mulți beneficiari se îndreaptă spre integrarea digitalizării și a soluțiilor smart în casele lor. Pentru eficientizarea spațiului și a activităților din locuință alegem mascarea și camuflarea tuturor dispozitivelor integrate pentru a păstra un aspect aerisit al spațiului. Dacă vorbim de mobilier, tendința ne conduce către mobilierul customizat, cât mai mulți beneficiari se îndreaptă către mobilier realizat pe comandă. Astfel se pot bucura de piese de mobilier perfect funcționale pentru spațiul pentru care sunt gândite, pot personaliza obiectele de mobilier conform propriilor dorințe și vor obține o amenajare armonioasă cu un aspect unitar', a concluzionat arhitectul.

Citeste și:

Aspecte esenţiale pe care ar trebui să le ai în vedere când îţi decorezi casa

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Decoratiuni