Cum scapi plantele de purici

Uneori plantele de apartament, din ghiveci, sunt invadate de mici insecte care apar parcă de nicăieri special pentru a le distruge. Cei mai des întâlniţi sunt acei pureci mici şi albi care se localizează pe frunze. Poate fi dificil să scăpați planta de ei, dar nu imposibil. Iată cum scapi plantele de purici și cum îi puteți stârpi și împiedica să mai revină vreodată. 

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să puneți planta afectată în carantină, pentru a împiedica și infectarea celorlalte plante. Nu folosiți pesticide sintetice, pentru că aceste insecte au dezvoltat rezistență la majoritatea produselor de acest tip. Cele mai sigure metode de combatere a lor sunt cele naturale, organice. Iată trei modalități simple de a scăpa de purecii albi ai plantelor:

  1. Preparați un amestec dintr-o linguriță de gel de duș pentru bebeluși la un litru de apă. Dacă planta este mică o puteți aduce la chiuvetă sau în cadă pentru a o stropi bine cu această soluție. Apoi clătiți-o rapid în jet de apă rece.
  2. Preparați un amestec din ulei de neem, săpun lichid și apă. Pulverizați pe plantă mai multe zile consecutiv. Purecii nu vor dispărea doar după o singură aplicare, va trebui să aveți răbdare și să perseverați.
  3. Înmuiați capătul de bumbac al unui bețișor pentru urechi în alcool și tamponați acolo unde se află purecii albi concentrați. Inspectați cu atenție sub toate frunzele, în jurul articulațiilor acestora, în pliuri sau la baza plantei. Micii „diavoli' se ascund peste tot! Chiar și marginile ghiveciului trebuie inspectate și „tratate'. Și acest tratament trebuie reaplicat zilnic, pe parcursul mai multor zile, până la completa dispariție a dăunătorilor.
  4. Stropiți planta cu apa în care ați lăsat tutun la macerat.
  5. Scufundați ghiveciul în apă la temperatura camerei și lăsați-l acolo circa cinci minute.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Ce boli pot fi tratate cu flori de salcâm

Tristețea e normală, depresia nu

Termopanul provoacă igrasie, mit sau realitate? Iată ce spun specialiștii

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse