5 avantaje ale obiectelor de mobilier extensibile

Dacă locuiești într-un spațiu mic, te confrunți deseori cu problema unui spațiu neîncăpător: poate ai vrea o masă cu patru scaune în bucătărie unde să se adune toată familia, dar nu ai destui metri pătrați astfel încât să mai ai și loc să treci pe lângă ea.

Această problemă poate fi ușor rezolvată folosind obiecte de mobilier extensibile. Acesta nu este singurul lor avantaj, mai ales că mobila extensibilă te ajută să scapi de disconfort, de dezordine și multe altele. Îți explicăm mai jos care sunt aceste avantaje.

Sunt ușor de mutat și instalat

Aceste obiecte de mobilier au fost proiectate special pentru a fi ușor de montat și transportat. Spre exemplu, o masă de sufragerie extensibilă poate fi păstrată într-un colț al camerei când nu este folosită, iar când ai oaspeți o vei deplasa ușor în centrul camerei sau chiar pe terasă.

Majoritatea meselor au roți încorporate pentru a face mutarea mai ușoară. Pentru a o instala, tot ce va trebui să faci este să ridici cele două părți ale mesei și să fixezi piciorul suport. În doar cinci minute, vei fi pregătită să servești masa.

Sunt versatile

Multe obiecte extensibile sunt și foarte versatile. Spre exemplu, un colțar poate fi folosit drept canapea pe care să te întinzi când te uiți la televizor, scaune când ai musafiri dar și pat, atunci când ai prieteni care stau peste noapte la tine.

Mai ales pentru camerele mici, poți alege modele de colțare extensibile care să fie atât confortabile când le folosești cu funcție de pat dar și să îți salveze spațiu atunci când sunt strânse. Optează pentru culori care să se armonizeze cu restul decorațiunilor, cum ar fi perdelele și covorul.

Ai spațiu în plus de depozitare

O altă problemă a spațiilor mici este lipsa spațiilor de depozitare. Când alegi un dulap mare în care să îți încapă toate hainele, acesta va ocupa deja aproape o pătrime din cameră și nu prea vei mai avea loc de alte obiecte de mobilier necesare.

Alegând mobilă extensibilă ai două opțiuni:

  • Să ai dulapul mare pentru depozitare, lângă care va încăpea și o canapea extensibilă și un set de masă și scaune extensibile;
  • Să optezi pentru canapele sau colțare care au spațiu de depozitare integrat, pentru a obține un spațiu mai aerisit, dar încăpător.

Ai spațiu în plus de mișcare în casă

Imaginează-ți următoarea situație: ai o bucătărie open-space de maxim 20 metri pătrați, în care ai încercat să înghesui atât utilitățile necesare, cât și o masă cu scaune, un birou, o canapea și doua dulapuri mari pentru cele necesare. Rezultatul va fi un spațiu foarte aglomerat, în care te vei lovi de diverse obiecte pentru că nu vei avea loc de trecere.

Dar poți crea spațiu folosind obiecte extensibile: un dulap poate fi înlocuit ușor de un colțar care are și spațiu de depozitare integrat, biroul poate fi o masă prinsă de dulap, care se strânge atunci când nu este folosit iar masa și scaunele de bucătărie pot fi pliabile, ocupând astfel doar o treime din spațiul unora obișnuite.

Poți crea un design estetic și funcțional

Obiectele de mobilier extensibile îți permit să creezi diverse configurații de design în casa ta, care să fie nu doar plăcute vizual, ci și funcționale. Pentru că forma obiectelor este foarte diferită, ai două opțiuni principale de a crea un spațiu unitar din perspectiva culorilor:

  • Să alegi toate obiectele de mobilier în diferite nuanțe ale aceleiași culori;
  • Să alegi două culori contrastante pentru obiectele principale, spre exemplu canapeaua să fie roz iar masa albastră.

Obiectele de mobilier extensibile pot fi o soluție pentru multe probleme din spațiul de locuit cum ar fi camerele prea mici și lipsa spațiului de depozitare și de mișcare. Atât timp cât alegi piese în culori care să fie în armonie, te vei bucura de un spațiu funcțional și care te va încânta vizual.

(P) Articol realizat in colaborare cu Mobila DMD.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Home deco