9 decembrie – Zămislirea Sfintei Fecioare de către Sfânta Ana

vestea-zamislirii-sfintei-fecioare

O zi de sărbătoare pentru creştinii ortodocşi este cea de pe 9 decembrie când este celebrată Zămislirea Sfintei Fecioare de către Sfânta Ana. Potrivit activenews.ro, mama Fecioarei Maria ar fi după trup, bunica lui Iisus Hristos.

Ca o paralelă la subiectul început, ştim, conform Bibliei, că Fecioara Maria l-a zămislit pe pruncul Iisus cu harul de la Duhul Sfânt şi nu a cunoscut bărbat, deşi era logodită cu Iosif.

Controverse legate de Zămislirea Sfintei Fecioare

Legat de zămislirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, biserica catolică a ridicat problema următoare: a fost sau nu concepţia Fecioarei Maria imaculată, fără de păcat, adică cei doi soţi Ioachim şi Ana s-au cunoscut trupeşte sau nu. Aceasta dogmă catolică este cunoscută sub numele de “imaculata concepţie”, relevă crestinortodox.ro.

Biserica ortodoxă prin cuvântul Părintelui Justin Popovici a venit atunci cu un răspuns pe măsură, astfel că, potrivit spuselor acestuia dacă se doreşte a fi de acord cu această credinţă a catolicilor că Sfânta Fecioară ar fi ajuns pe lume nu prin zămislire trupească ci prin har de la Duhul Sfânt, ar trebui să se considere că toţi strămoşii până la Adam s-au născut aşa, adică fără acest păcat eredidar.

Acest lucru n-ar face decât să demonteze Cartea Sfântă.

Citeşte şi Alinarea celor aflați în suferință: rugăciune făcătoare de minuni către Fecioara Maria

Mama Fecioarei Maria – Sfânta Ana

  • Despre Sf. Ana aflăm că se trage din neamul lui Levi şi este ultima moştenitoare a marelui Preot Matan şi a Mariei, soţia sa. Cei doi pe lângă Ana, au mai avut încă două fiice, pe numele lor Maria şi Sovi.
  • Conform miriamturism.wordpress.com, Maria, prima fiică a celor doi, a fost mama Salomeei, iar aceasta din urmă după ce s-a căsătorit cu Zevedeu a avut doi fii:  Sfintii Apostoli Iacob şi Ioan
  • Sovi, fiica cea mijlocie a celor doi a zămislit-o când i-a venit sorocul pe Elisabeta, cea care l-a născut pe Sf Ioan Botezatorul
  • Ana, ultima fiică a născut-o  pe Fecioara Maria, mama lui Iisus.
  • Ana l-a avut ca soţ pe  Ioachim din Galileea. Cei doi mult s-au rugat să aibă un copil, iar Domnul le-a ascultat rugile la bătrâneţe, când au născut o minune, pe Maica Domnului.

Astfel că, potrivit genealogiei se spune că  Fecioara Maria le-a avut ca verişoare pe Salomeea şi Elisabeta, iar Iisus a fost verişor de gradul II cu Sfinţii Apostoli Iacov şi Ioan şi cu Sfantul Ioan Botezătorul…

Tot la data de 9 decembrie creştinii ortodocşi o pomenesc și pe Sfânta Proorociță Ana care a întâmpinat aceeaşi problemă legată de infertilitate, dar după foarte mulţi ani când s-a rugat să poată avea urmaşi, a dat naştere unui prunc care avea să devină  Sfântul profet Samuel. După aceea Sf. Proorociţă a mai născut încă şase copii, trei băieţe şi trei fete.

Citeşte şi Minunile Sfântului Nectarie în România

Sursa foto: libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Spiritualitate