Cum îi învățăm pe cei mici să creadă în Dumnezeu. Sfaturi prețioase pentru părinți

credinta-in-dumnezeu

Religia și credința în Dumnezeu pot reprezenta chestiuni controversate pentru mulți oameni. Cu toate acestea, numărul celor credincioși este destul de mare, iar aceștia chiar cred în puterea și binecuvântarea celui de sus. 

Cum îi învățăm pe cei mici să aibă credință în Dumnezeu?

Când vine vorba despre acest capitol, mulți părinți nu prea știu cum să le inspire copiilor lor credința în cele sfinte. Totuși, specialiștii spun că nu este chiar atât de greu, pur și simplu trebuie să le spună care sunt calitățile cele mai de preț în relația cu semenii noștri, dar și cu cei din jur.

Astfel copiii trebuie să învățați încă de mici să fie buni la suflet, blânzi, iertători și generoși, pentru acestea sunt atributele lui Dumnezeu, potrivit asceticexperience.com. Încă de la vârste fragede, trebuie să le insuflăm copiilor dragoste pentru cele sfinte și ușurința de a alege mereu binele înaintea răului, pentru că aceste deprinderi se învață cel mai bine în copilărie.

De ce sunt copiii mai fericiți decât adulții?

Copiii sunt mult mai fericiți decât cei mai în vârstă, deoarece ei uită răul mai ușor, potrivit sursei citate. Astfel, atunci când cineva are mereu gânduri bune, el se curățește și primește harul lui Dumnezeu. Dar în situația în care cineva are gânduri rele, sau îi judecă în mod greșit și nedrept pe ceilalți, el blochează harul lui Dumnezeu și se apropie mai mult de diavol. 

Așadar, prin gândirea pozitivă și faptele bune pe care le facem, nu doar că vom fi mult mai aproape de Dumnezeu, dar vom avea și o stare generală de bine. În plus, vom fi și mai fericiți prin lucrurile simple.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Nu e bine să lucrezi azi de Sf. Muceniţă Filofteia

Dacă ai RH negativ, ai putea fi de origine extraterestră

Adevărul surprinzător despre Steaua din Betleem'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Spiritualitate