6 băuturi de toamnă, cu cafea, pe care le poți prepara acasă

Toamna, ne place să turnăm în pahare băuturi calde, cremoase, condimentate, tonice. Este foarte simplu să obții astfel de băuturi, dacă primul ingredient folosit va fi… cafeaua. Băuturile pe bază de cafea îți dau energie, sunt puternic aromate, simplu de preparat și te ispitesc de cum le vezi. Iată câteva dintre acestea.

  1. Latte cu dovleac și condimente

Nu puteam începe decât cu o rețetă delicioasă cu dovleac. Nu este o băutură fierbinte, dar este destul de condimentată cât să îți țină de cald: conține scorțișoară, nucșoară, cuișoare și ghimbir (pudră).

Pumpkin Spice Latte, așa cum se numește, de fapt, această băutură, se obține pregătind mai întâi o jumătate de cană de piure de dovleac și un espresso (sau o cafea la ibric). Imediat ce cafeaua este gata, se adaugă în blender, peste piure, împreună cu o cană de lapte cald și condimentele de mai sus. Se amestecă până când compoziția devine fină, spumoasă, după care băutura astfel obținută se toarnă într-o cană sau într-un pahar de sticlă. La final, poți adăuga frișcă și scorțișoară măcinată.

  1. Latte cu caramel sărat

Sosul de caramel sărat se găsește și în comerț, așa că dacă ai nevoie de o rețetă rapidă, tot ce îți rămâne de făcut este să prepari un espresso și să încălzești, la foc mic, o cană de lapte, până când laptele capătă o consistență cremoasă.

Spuma de lapte astfel obținută se toarnă peste cafea, iar deasupra, se adaugă caramelul sărat.

  1. Cafea picantă

Cafeaua picantă este o combinație de cafea neagră și condimente ca scorțișoara, nucșoara, piperul negru, semințele de susan și de anason – toate adăugate, de la bun început, într-o presă franceză, deși nu este greșit nici dacă o prepari la ibric.

Rețeta vine din Maroc, dar specialități de cafea cu condimente întâlnim și în alte țări, de exemplu în Arabia Saudită (cafea cu nucșoară și scorțișoară).

  1. Rumba

Cafeaua este folosită în multe rețete de cocktail, cu sau fără alcool. Un exemplu este Rumba, o băutură gustoasă obținută din cafea neagră, cremă de whiskey, rom, frișcă și o linguriță de zahăr.

Pentru rețeta completă și alte idei de băuturi festive pe bază de cafea, citește acest articol despre retete de cocktailuri alcoolice cu cafea.

  1. Pharisäer

Pharisäer este o specialitate de cafea germană, cu conținut de alcool, obținută în felul următor: la o cană de cafea se adaugă un shot dublu de rom, iar ca topping – frișcă.

6. Dirty Chai Latte

Este o băutură obținută din ceai indian, espresso și spumă de lapte, pe care o putem îndulci cu puțină miere. De obicei, cantitatea de ceai este mai mare decât cea de cafea, dar nu spune nimeni că nu ai voie să experimentezi și să inversezi cantitățile.

Dirty Chai Latte se poate bea fierbinte sau rece.

(P) Articol realizat în colaborare cu bautura-online.ro.

Sursa foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Bauturi