Socată, rețetă tradițională. De ce ai nevoie ca să obții delicioasa băutură?

Socata este băutura copilăriei, indiferent de generație. Cine deține rețeta tradițională de socată este un om bogat :). Extrem de căutată în această perioadă, socata vine, pe lângă gust, cu o sumedenie de beneficii asupra sănătății noastre.

Specialiștii susțin că o cură cu socată, această băutură dulce-acrișoară, ajută organismul să lupte eficient împotriva răcelilor, a bronșitei și a bolilor de rinichi. Socata și-a dovedit eficiența și în combaterea obezității, insuficienței cardiace și a tulburărilor respiratorii.

Socată, rețetă tradițională: Ingredinte

De ce ai nevoie ca să obții delicioasa băutură? Cantitate 10 litri.

flori de soc mari – 12 bucăți
zahăr – 1 kg
lămâi mari – 3 bucăți
apă rece – 8 litri
drojdie proaspătă – 5 g

Socată, rețetă tradițională: Mod de preparare

Florile de soc, mari și înflorite, se spală bine, se curăță de păduchi sau musculițe și se așează în borcanul de 10 litri. Lămâile se spală, de asemenea, cu apă caldă în încercarea de a elimina stratul acela lucios. Dacă nu reușești, poți curăța lămâia de coajă.

O lămâie o tăiem felii, iar de la celălalte două putem să adăugăm doar sucul. În continuare, adăugăm apa, zahărul și drojdia. Amestecăm compoziția cu o lingură de lemn și lăsăm borcanul acoperit deoparte 3, 4 zile, amestecând din când în când.
Socata se servește rece de la frigider după ce este atent strecurată.

Alimente pe care nu ar trebui să le mai consumi după 30 de ani

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Bauturi