În ce condiții cresc șansele de supravieţuire ale pacientelor cu cancer de sân?

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Cancerul de sân reprezintă cel mai frecvent tip de cancer în rândul femeilor, numărul pacientelor care primesc acest diagnostic fiind într-o continuă creștere. Șansele de supravieţuire ale pacientelor cu cancer de sân cresc în mod semnificativ atunci când boala este descoperită într-un stadiu incipient, dar mai există o metodă care poate veni în sprijinul femeilor care dezvoltă această afecțiune.

Prevenția este foarte importantă atunci când vorbim despre cancerul mamar. Palparea corectă a sânilor și vizita la medic la cel mai mic semn că ceva nu este în regulă sunt doar două dintre metodele prin care viața femeilor poate fi salvată. Pentru că există și situații în care tumorile apărute la nivelul sânului nu sunt suficient de mari pentru a fi palpate, mamografia este procedura care poate descoperi un cancer mamar înainte ca acesta să ajungă într-un stadiu avansat.

În ce condiții cresc șansele de supravieţuire ale pacientelor cu cancer de sân?

Descoperirea cancerului de sân într-un stadiu incipient poate crește șansele de supravieţuire ale pacientelor și pe lângă acest lucru, Cornelia Nițipir, medic primar oncologie generală și chimioterapie, a explicat beneficiile perioadelor de fasting. Acest lucru înseamnă stabilirea unui interval de timp în care să nu fie consumată hrană, ci doare lichide, metodă care poate ajuta organismul să se refacă și să lupte împotriva bolii.

 „Se vorbește în cancerul de sân despre o perioadă de fasting, de seara până dimineața. De exemplu, dacă o femeie care a avut un cancer de sân are o perioadă de fasting de seara, de la ora 18, până a doua zi la ora 7, adică de 13 ore, nu mai mănâncă, doar bea un ceai, se hidratează, atunci supraviețuirea acestor paciente este mai mare. Atunci organismul are timp să se refacă. Noi uităm că bunicii noștri mâncau carne doar duminica sau sâmbăta. Se mănâncă foarte multe proteine. Nu sunt adepta celor care spun că proteinele sunt cele mai rele, dar cred că e nevoie de o dietă care să conțină mai mult fructe, legume și proteină animală mai puțin.”, a spus Cornelia Nițipir, medic primar oncologie generală și chimioterapie.

Urmărește materialul video pentru a vedea părerea Corneliei Nițipir, medic primar oncologie generală și chimioterapie.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

3 lucruri pe care le putem face pentru a preveni cancerul

Interviu emoționant cu Iulia, o tânără mămică diagnosticată cu cancer: Cel mai important lucru pentru mine a fost să rămân în viață'

Există alimente care cresc riscul apariției cancerului?

Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Alte video-uri