10 femei își povestesc experiențele legate de cancerul de sân pe rețelele de socializare

În octombrie, luna prevenției cancerului la sân, 10 femei diagnosticate cu acest tip de cancer au ales să-și împărtășească experiențele pe rețelele de socializare.

Unele au trecut printr-o mastectomie, altele încă fac chimioterapie, altele au trecut prin operații de reconstrucție. Dar ceea ce au cu siguranță în comun, pe lângă experiența bolii, este curajul cu care au privit boala drept în față refuzând cu îndârjire să se dea bătute în fața ei.

Femeile ne povestesc în aceste postări despre teama care le-a cuprins când au aflat diagnosticul, despre cum au perceput schimbările prin care au trecut organismele lor, despre cum le-a bulversat boala. Ne încredințează cele mai autentice trăiri, unele atât de intime încât șochează de-a dreptul.

Scopul acestui demers este acela de a le motiva și a le încuraja pe toate femeile diagnosticate cu cancer de sân.

Marie-Claude Belzile – “Am resimțit pe propria piele și am văzut și în jurul meu durerea resimțită după o mastectomie, așa că am creat un spațiu pentru a întoarce pe toate părțile acest subiect”, scrie Marie-Claude în biografia ei pe Instagram. Ea publică articole pe acest subiect, postează fotografii cu femei care au trecut prin experiența mastectomiei sau reconstrucției, femei puternice care constituie o sursă de inspirație pentru femeile bolnave de cancer.

 

 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 

 

Crédit photo : Julie Artacho #toutaussifemme #breastcancerawareness #breastcancer #mastectomy #cancerdusein #bodydiversity #notlessofawoman #pinktober #octobrerose

O postare distribuită de Marie-Claude Belzile (@tout_aussi_femme) pe


 Paige este una dintre femeile puternice, care știa din capul locului că boala nu o va doborî. Pagina ei de Instagram se numește The Breasties și în acest spațiu ea postează poze în care este înfățișată în diferite ipostaze care să încurajeze femeile cu cancer mamar să-și păstreze optimismul. Paige este foarte creativă și-și decorează sânii mutilați de mastectomie în fel și chip. Pe 4 iulie, de Ziua Națională a Americii, Paige și-a decorat sânii cu steluțe.

Melanie Loule – “Viața este un început veșnic. Viața este un înainte-înapoi permanent. Când dau de necaz, îmi scot la înaintare fața cea mai plăcută. Și trăiască rujul roșu”. Mamă a doi copii, Melanie se luptă cu cancerul de 6 ani. Astăzi, se bucură cel mai mult când vede că genele și părul îi cresc puțin câte puțin.

Pentru Candice, 16 noiembrie 2018 este o dată foarte importantă. Atunci va face ultima ședință de chimioterapie. Canadianca postează regulat poze pe Instagram atât pentru a-și întări propira încredere în sine, cât și pentru a încuraja alte femei. Nu-și pierde niciodată zâmbetul pentru că știe că în războiul cu cancerul scorul este 1-0 pentru ea.

Lianne a suferit o dublă mastectomie. “Par bolnavă. Sunt bolnavă“, scrie într-o postare în care dezvăluie realitățile cu care se confruntă zilnic și în care vorbește deschis despre schimbările prin care îi trece corpul. O face sincer, cu simțul umorului. “O să-mi lipsească chelia. Am economisit multă apă în perioada asta“, conchide Lianne.

Christiena este o atletă care luptă cu un cancer de sân triplu negativ și speră ca victoria să fie de partea ei. Continuă să facă sport și iubește ceea ce a devenit azi – o femeie puternică, pregătită pentru orice și, mai ales, vie.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

CANCER….. You will NEVER have a hold on me! . #flashbackfriday To the women scared of what Cancer throws her way….yet never realized she held ALL the cards . Come out and enjoy a Fun filled night supporting other warrior’s and Loved ones. Thursday October 18th @sunningdalegcc “A Little Pink Dress London” charity event from 6:30mp-10pm. Enjoy a fun filled night sipping on cocktales with other Londoners and surrounding communities raising money for The Breast Care Centre, SJHc Foundation. The night is filled with local business vendors, a fashion show, with tastey hor d’oeuvres… prizes to be raffled off. Some Excellent gifts that can be yours Some prizes that are being raffled off are : .Tv, .14Karat Rose gold filigree desgin Ribbon pendant accented with 0.34 carat in Pink sapphires on a 17inch Rose Gold cable link chain from @poagjewllers value: $675 Also Gift cards too: .Sharon’s in Hydepark .Fox & Fiddle .Four Season’s Restaurant .Montana’s and many many more. With your help we stand at making a differance ❤ . In order for this event to happen we are extremely Thankfull for All the Donors that have reached out. We are still looking for Donors to knock this event out of the park. So if your business is looking towards a Great charity event…some Great publicity for your business, tax receipt…Please DM me if you are looking to Donate or need more information. Since this Event was such a hit, we are looking at moving it to a Spring annual event. Event can be found @ www.eventbrite.ca. Tickets are limited and selling out fast. Https://eventbrite.ca/e/a-little-pink-dress-in-support-of-the-breast-care-centre-sjhc-foundation-tickets-486551w9803 . Photography by @west_studio Make-up & Hair provided by @prettymemakeup . #Alittlepinkdressevent . #cancerfighter #cancerjourney #charity #cancerneverhadme #stage2 #events #triplenegativebreastcancer #sjhc #ldnont #Breastcarecentre #breastcancer #breast #mastectomy @sharonsofhydepark @poagjewellers @fourseasonsrestaurant

O postare distribuită de christiena (@spazziness) pe

Sarah Ochoa este sigură că boala nu-i va lua nici inima, nici mintea. Se va lupta pentru asta orice-ar fi: “Pot s-o fac“, spune ea. “Mâine îmi voi lua la revedere de la o parte din mine. Este ziua în care voi fi supusă unei duble mastectomii. Sunt tristă, sunt supărată, nu înțeleg. Pierderea asta m-a făcut să plâng mult în aceste zile”, scria Sarah pe 19 septembrie.

Bianca Muñiz este cântăreață. Dragostea pentru muzică, performanțele în acest domeniu au ajutat-o să treacă mai ușor peste boală. Astăzi nu mai arată ca în poza de mai jos. Are niște bucle frumoase în jurul capului și ține concerte. A supraviețuit bolii, a învățat să-și accepte cicatricele și își vorbește deschis despre experiența ei pentru a le arăta femeilor diagnosticate cu cancer că această boală nu este un capăt de lume.

Madison Yebling a suferit o dublă mastectomie de prevenție la doar 21 de ani. La vârsta asta, este deja obișnuită cu intervențiile chirurgicale. A început să le facă din adolescență. Pe Instagram, le vorbește femeilor despre decizia ei de a face această mastectomie de prevenție și își arată cu mândrie cicatricile despre care spune că a învățat să și le iubească.

Ariel Kynodonas a terminat chimioterapia, iar următorul pas este mastectomia. După ce, în aprilie anul acesta, a aflat că are cancer, Ariel și-a deschis un blog unde publică… “chimiospirații”, colaje de fotografii în care ea apare alături de celebrități rase în cap. Pentru ea este o modalitate de a-și accepta boala și de a rămâne pozitivă.

Sursa: www.aufeminin.com

Surse foto: consturile de Instagram ale pacientelor, shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Cancerul de sân