Remediul miraculos care vă scapă familia de răceală

Suntem în plin sezon de răceli, alergii și gripă, iar posibilitatea ca în această perioadă să ne îmbolnăvim este mai mare dacă folosim mijloace de transport în comun. La fel de riscante sunt și locurile aglomerate. E important să ne protejăm spălându-ne des pe mâini, având grijă să nu ducem mâinile la nas, gură sau ochi după ce am atins barele de susţinere din autobuz, metrou sau tramvai. În cazul în care nu puteți evita aceste lucruri iată care este remediul miraculos care vă scapă familia de răceală. 

Știm deja că prevenția nu este întotdeauna de ajuns pentru a ne feri de răceli. Fără să vrem, răcim când ne e lumea mai dragă, atunci când e ultimul lucru pe care ni l-am dori.

  •             Remediile clasice, fie că sunt medicamentoase sau nu, acționează calmând simptomele, dar nu ne scapă de răceală mai devreme de o săptămână. Căutăm alternative care să funcționeze rapid, așa că primul remediu la care ar trebui să apelăm este ghimbirul.
  •             Ghimbirul este originar din India și reprezintă unul dintre cele mai populare remedii utilizate de medicina chineză. În sanscrită denumirea ghimbirului se traduce corp de coarne' datorită formei sale alungite și bifurcate. Încă din antichitate ghimbirul a fost folosit de culturile hinduse și chineze ca principal tratament în probleme digestive.
  •             În medicina tradițională chineză, ghimbirul este considerat o plantă care are menirea de a proteja corpul de frig și umiditate, stimulant al energiei Yang, protector al plămânilor, tonifiant, energizant, dar în același timp fiind benefic pentru stomac, ficat, inimă și rinichi.
  •             În prezent, ghimbirul se utilizează în forma pură ca și plantă aromatică pentru diverse mâncăruri, la conservarea alimentelor, dar și ca detoxifiant. Există și ceaiuri de ghimbir care se pot prepara rapid. Se folosesc pentru a scăpa de greață, vărsături sau pentru stimularea metabolismului după o masă copioasă. Unii medici îl recomandă ca afrodiziac deoarece stimulează apetitul sexual.
  •             În cazul unei răceli sau gripe aflate la debut, dacă se va lua o linguriţă de ghimbir ras amestecat cu miere, simptomele vor dispărea în câteva ore de parcă nu ar fi existat. Ghimbirul acţionează rapid și eficient, tratând atât răcelile obișnuite, cât și pe cele mai complicate. Este benefic bolnavilor de astm bronșic dacă se consumă regulat pentru că ajută la rărirea crizelor și stimulează imunitatea.

foto: Shutterstock

Citește și:

De ce să practici arte marțiale? 5 beneficii la care nu te-ai fi gândit

Care este cel mai eficient tratament pentru tumorile cerebrale

Lucrurile pe care le faci în fiecare zi și îți pot pune în pericol sănătatea ochilor

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate