Zi importantă pentru creștini. Astăzi este sărbătorită o mare sfântă

Cu toate că ziua de 8 mai nu este trecută în calendar cu cruce roșie, astăzi este o zi importantă pentru creștini și asta pentru că este sărbătorită o mare sfântă, Sfânta Emilia.

Astăzi este sărbătorită Sfânta Emilia, mama Sfântului Ierarh Vasile cel Mare. Dacă despre el toată lumea știe că este sărbătorit în prima zi a anului, pe 1 ianuarie, puține lucruri se știu despre mama acestuia.

Cine a fost Sfânta Emilia?

Sfânta Emilia a  fost virtuoasă încă de pe vremea când era doar un prunc și multă vreme și-a dorit să rămână fecioară. De teamă să nu fie batjocorită de cei care o voiau să le fie soție, Sfânta Emilia s-a căsătorit cu Vasile, iar împreună au avut 10 prunci, printre care și Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, potrivit sfintisiicoane.wordpress.com. Dintre cei 10 copii, 4 au fost ridicați la rangul de sfinți, mai exact  Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, Sfântul Ierarh Grigorie al Nyssei, Sfântul Ierarh Petru al Sevastei și Sfânta Macrina, numită cea Tânără.

Numele acestei sfinte este purtat de foarte multe persoane, astăzi fiind prilej de sărbătoare pentru acești creștini. Tot în ziua de 8 mai mai sunt sărbătoriți și Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan și Sfântul Cuvios Arsenie cel Mare.

Foto: sfintisiicoane.wordpress.com

Citește și:

Descoperire uluitoare la Mormântul lui Hristos! A fost găsit un câmp electromagnetic misterios

Sărbătoare mare pentru creștini! Citește azi Acatistul Sfântului Mucenic Efrem cel Nou, dacă vrei să-ți meargă bine

3 sfinți la care să te rogi pentru a rămâne însărcinată

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate