Sărbătoare mare pentru creștini! Citește azi Acatistul Sfântului Mucenic Efrem cel Nou, dacă vrei să-ți meargă bine

Pe data de 5 mai, creștinii ortodoxi îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Efrem cel Nou, care este unul dintre cei mai populari sfinți. Puțini știu că el a fost un mare făcător de minuni, care i-a apărat pe oameni de boli, necazuri și primejdii. 

Acest sfânt nu a fost dintotdeauna înscris în Calendarul Bisericii Ortodoxe Române. Această decizie s-a luat abia în anul 2014, în urma unei ședințe care a avut loc la Reşedinţa Patriarhală, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Cine a fost Sfântului Mucenic Efrem cel Nou?

Sfântul Efrem cel Nou, care a mai fost numit și Mare Mucenic şi Tămăduitor, s-a născut pe data de 14 septembrie 1384, în ziua prăznuirii Sfintei Cruci. Încă din copilărie, la vârstă de numai 14 ani, el a intrat ca monah în Mănăstirea Bună Vestire, mănăstire zidită pe locul numit „Colina Neprihăniţilor', undeva în Atica, Grecia, conform crestinortodox.ro. Sfântul Efrem cel Nou a murit pe data de 5 mai 1426, într-o zi de joi, în jurul orei 09.00. Și-a pierdut viața după neînchipuite torturi, la vârsta de numai 42 de ani. Sfintele lui Moaşte au fost descoperite abia pe data de 3 ianuarie 1950.

Acatistul Sfântului Mucenic Efrem cel Nou

În această zi importantă este indicat să mergem la biserică și să citim Acatistul Sfântului Mucenic Efrem cel Nou, pentru că acest lucru ne va aduce numai noroc. Se spune că imediat ce îl vom citi ne vom simți mult mai bine, vom avea spor în toate. De asemenea, binele nu ne va ocoli și vom fi sănătoși tun tot anul. Iată cum sună Acatistul Sfântului Mucenic Efrem cel Nou, potrivit doxologia.ro.

Condacul 1

Strălucitu-ne-ai tuturor ca o nouă stea, când s-au descoperit sfintele tale moaște, Părinte, iar cu strălucirea minunilor tale luminezi întreaga lume. Prin mila și smerenia ta, plinește cererile celor care se apropie cu credință și care îți strigă ție: Bucură-te, Sfinte Părinte Efrem, de-a pururi fericite!

Icosul 1

Ca un înger nemaivăzut ai fost trimis din Cer și ne-ai arătat nouă harul Preasfântului Duh, cu care îi mângâi pe toți credincioșii, Sfinte Mucenice Efrem. Pentru aceasta, preafericit te numim și îți strigăm ție:
Bucură-te, că odinioară lupta cea bună ai purtat
Bucură-te, că acum tu strălucești prealuminat
Bucură-te, cel ce ne dăruiești nouă veselie
Bucură-te, că pricinuiești în Ceruri bucurie
Bucură-te, stea cu totul nouă a Bisericii lui Hristos-Dumnezeu
Bucură-te, sabie cu două tăișuri împotriva nebuniei celui rău
Bucură-te, că tuturor te-ai făcut pildă de sfântă nevoință
Bucură-te, că în ale tale lupte ai dobândit cununi de biruință
Bucură-te, întărirea cea nouă a credinței
Bucură-te, rana și surparea necredinței
Bucură-te, că ești putere dăruită celor credincioși
Bucură-te, că preschimbi inimile celor necredincioși
Bucură-te, Sfinte Părinte Efrem, de-a pururi fericite!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4 5 6 7

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Spiritualitate