Uite ce poți face cu ouăle roșii rămase neconsumate

ce poți face cu ouăle roșii rămase

Cu atâtea bunătăți pe masa de Paște, bietele ouă roșii și-au îndeplinit numai rolul de decor tradițional. Mai ales că, în lipsa multor invitați, așa cum era în anii trecuți, nici nu a avut cine să le mănânce pe toate câte au fost vopsite. Uite ce poți face cu ouăle roșii rămase neconsumate! Avertisment: s-ar putea să vrei să mai fierbi altele!

Ca să… reciclezi ouăle roșii trebuie ca acestea să îndeplinească o condiție: să fie fierte tari. Facem precizarea nu de alta, dar poate că unele dintre voi ați avut alte preferințe în ceea ce privește consistența lor.

Oua în sos alb

Ingrediente: șase ouă, două linguri de maioneză, 150 g smântână sau iaurt, 2-3 fire de usturoi verde, mărar, sare și piper.

Mod de preparare

Curăță ouăle. Le poți lăsa întregi sau le poți tăia în jumătăți. Amestecă bine într-un castron maioneza cu smântâna (sau iaurtul), adaugă usturoiul verde tocat foarte fin și mărarul. Potrivește gustul de sare și piper. Așează ouăle în acest sos, așa încât să le acopere. Lasă să stea măcar o oră la rece înainte de servire.

Pastă de ouă și ton

Ingrediente: o conservă de ton bucăți (în suc propriu), doi castraveți murați, două ouă, două linguri de maioneză, o legătură de pătrunjel, sare și piper.

Mod de preparare

Scurge conserva de ton și mărunțește cu furculița bucățile de pește. Curăță ouăle și toacă-le mărunt cu cuțitul. Dă castraveții murați prin răzătoare și scurge-i bine de zeamă. Într-un castron, amestecă peștele, ouăle și castraveții, adaugă maioneza și mărarul tocat fin, asezonează cu sare și piper. Pasta se poate servi pe felii de pâine toast, sub formă de sandwich.

Pastă de ouă și brânză

Ingrediente: șase ouă, 250 g cremă de brânză (tip ricotta), două linguri de maioneză, o legătură de ceapă verde, o legătură de pătrunjel verde, sare și piper.

Mod de preparare

Toate ingredientele în afară de ceapa verde se dau prin blender. Vei obține o pastă fină, omogenă. În ea adaugi ceapa verde tocată foarte fin și amesteci cu lingura. Pasta se servește pe felii de pâine prăjită, pe care le poți decora cu rondele de ridichi.

Foto: Shutterstock

Citeste și:

De ce nu trebuie sa mananci cozonac si sa bei lapte? Sfatul pretios al nutritionistului

Revista Avantaje de aprilie e pe piață. Iată ce poți citi în această ediție:

  • DOSARUL SECIAL al lunii este dedicat bărbaților, cuceritorii moderni: Daniel Pavel (Survivor), Denis Roabeș (The Motans), Maurice Munteanu (fashion editor). Uneori seducători, uneori fermecători, inteligenți, sexy sau doar talentați și atrăgători, alteori histrionici și interesant-romantici sau arbitrar-irezistibili, intimidanți sau siguri pe ei, sunt, deseori în secret și fără a fi supermen, învingători perfecți într-o lume bulversată de valori și nonvalori.
  • Vrei să reduci din kilograme fără să urmezi o dietă drastică și, evident, nesănătoasă? Poți să reintri în formă fără prea mult chin. Iată 25 de tips&trick-uri prin care poți slăbi rapid.
  • Vechile mănăstiri sunt locurile sacre din România care te cuceresc indiferent de câte ori ai merge acolo. Un spațiu parcă fără timp, cu peisaje incredibile, oameni cu sufletul cât roata carului și tradiții păstrate de veacuri.
  • De ce înșală o femeie? Ce motive au femeile atunci când decid să-ți înșele partenerul?
  • Să aflăm mai multe despre boala de reflux gastroesofagian
  • De mai mult de 2000 de ani încoace multe obiecte au fost asociate cu persoana și povestea Mântuitorului din Nazaret. În ediția de aprilie veți citi un amplu reportaj despre locațiile unde se află astăzi relicvele sfinte.
  • Răsfoiește revista aici: https://magazines.ringier.ro/brands/avantaje/
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Culinar