Uite ce poți face cu ouăle roșii rămase neconsumate

ce poți face cu ouăle roșii rămase

Cu atâtea bunătăți pe masa de Paște, bietele ouă roșii și-au îndeplinit numai rolul de decor tradițional. Ouăle roșii rămase pot fi folosite într-o varietate de rețete delicioase și practice. Iată câteva idei despre cum să le reintroduci în preparate culinare, evitând risipa alimentară:

Ca să… reciclezi ouăle roșii trebuie ca acestea să îndeplinească o condiție: să fie fierte tari. Facem precizarea nu de alta, dar poate că unele dintre voi ați avut alte preferințe în ceea ce privește consistența lor.

Frittata sau omletă
Folosiți ouăle tăiate în bucăți ca adăugare într-o frittata sau omletă împreună cu legume și condimente. Este o metodă excelentă de a folosi resturile de legume din frigider și de a pregăti un mic dejun sau o cină rapidă.

Salată de cartofi cu ouă
Adăugați ouăle tăiate într-o salată de cartofi. Amestecați cartofii fierți cu ouă, ceapă, mărar, maioneză sau smântână, pentru o salată cremoasă și satisfăcătoare.

Oua în sos alb

Ingrediente: șase ouă, două linguri de maioneză, 150 g smântână sau iaurt, 2-3 fire de usturoi verde, mărar, sare și piper.

Mod de preparare: Curăță ouăle. Le poți lăsa întregi sau le poți tăia în jumătăți. Amestecă bine într-un castron maioneza cu smântâna (sau iaurtul), adaugă usturoiul verde tocat foarte fin și mărarul. Potrivește gustul de sare și piper. Așează ouăle în acest sos, așa încât să le acopere. Lasă să stea măcar o oră la rece înainte de servire.

Pastă de ouă și ton

Ingrediente: o conservă de ton bucăți (în suc propriu), doi castraveți murați, două ouă, două linguri de maioneză, o legătură de pătrunjel, sare și piper.

Mod de preparare: Scurge conserva de ton și mărunțește cu furculița bucățile de pește. Curăță ouăle și toacă-le mărunt cu cuțitul. Dă castraveții murați prin răzătoare și scurge-i bine de zeamă. Într-un castron, amestecă peștele, ouăle și castraveții, adaugă maioneza și mărarul tocat fin, asezonează cu sare și piper. Pasta se poate servi pe felii de pâine toast, sub formă de sandwich.

Pastă de ouă și brânză

Ingrediente: șase ouă, 250 g cremă de brânză (tip ricotta), două linguri de maioneză, o legătură de ceapă verde, o legătură de pătrunjel verde, sare și piper.

Mod de preparare:Toate ingredientele în afară de ceapa verde se dau prin blender. Vei obține o pastă fină, omogenă. În ea adaugi ceapa verde tocată foarte fin și amesteci cu lingura. Pasta se servește pe felii de pâine prăjită, pe care le poți decora cu rondele de ridichi.

Foto: Shutterstock

Citeste și:

De ce nu trebuie sa mananci cozonac si sa bei lapte? Sfatul pretios al nutritionistului

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar