Cu atâtea bunătăți pe masa de Paște, bietele ouă roșii și-au îndeplinit numai rolul de decor tradițional. Mai ales că, în lipsa multor invitați, așa cum era în anii trecuți, nici nu a avut cine să le mănânce pe toate câte au fost vopsite. Uite ce poți face cu ouăle roșii rămase neconsumate! Avertisment: s-ar putea să vrei să mai fierbi altele!
Ca să… reciclezi ouăle roșii trebuie ca acestea să îndeplinească o condiție: să fie fierte tari. Facem precizarea nu de alta, dar poate că unele dintre voi ați avut alte preferințe în ceea ce privește consistența lor.
Ingrediente: șase ouă, două linguri de maioneză, 150 g smântână sau iaurt, 2-3 fire de usturoi verde, mărar, sare și piper.
Mod de preparare
Curăță ouăle. Le poți lăsa întregi sau le poți tăia în jumătăți. Amestecă bine într-un castron maioneza cu smântâna (sau iaurtul), adaugă usturoiul verde tocat foarte fin și mărarul. Potrivește gustul de sare și piper. Așează ouăle în acest sos, așa încât să le acopere. Lasă să stea măcar o oră la rece înainte de servire.
Ingrediente: o conservă de ton bucăți (în suc propriu), doi castraveți murați, două ouă, două linguri de maioneză, o legătură de pătrunjel, sare și piper.
Mod de preparare
Scurge conserva de ton și mărunțește cu furculița bucățile de pește. Curăță ouăle și toacă-le mărunt cu cuțitul. Dă castraveții murați prin răzătoare și scurge-i bine de zeamă. Într-un castron, amestecă peștele, ouăle și castraveții, adaugă maioneza și mărarul tocat fin, asezonează cu sare și piper. Pasta se poate servi pe felii de pâine toast, sub formă de sandwich.
Ingrediente: șase ouă, 250 g cremă de brânză (tip ricotta), două linguri de maioneză, o legătură de ceapă verde, o legătură de pătrunjel verde, sare și piper.
Mod de preparare
Toate ingredientele în afară de ceapa verde se dau prin blender. Vei obține o pastă fină, omogenă. În ea adaugi ceapa verde tocată foarte fin și amesteci cu lingura. Pasta se servește pe felii de pâine prăjită, pe care le poți decora cu rondele de ridichi.
Foto: Shutterstock
Citeste și:
De ce nu trebuie sa mananci cozonac si sa bei lapte? Sfatul pretios al nutritionistului
Revista Avantaje de aprilie e pe piață. Iată ce poți citi în această ediție: