Trăsăturile de caracter care pot fi asociate cu infidelitatea. Ce se poate ascunde în spatele personalității tale?

Trăsăturile de caracter care pot fi asociate cu infidelitatea

Infidelitatea a fost asociată cu o mulțime de factori externi, iar în căutarea cele mai bune explicații, specialiștii au ajuns la concluzia că există anumite trăsături de caracter care îi pot împinge pe oameni să își înșele partenerul sau partenera de viață.

Tipul de personalitate poate ascunde o mulțime de lucruri la care nici măcar nu am fi îndrăznit să ne gândim. Kenneth Paul Rosenberg, psihiatru american cu experiență de două decenii în tratarea problemelor sexuale, a descoperit că infidelitatea este influențată de mai multe trăsături de caracter.

Trăsăturile de caracter care pot fi asociate cu infidelitatea

În opinia specialistului, persoanele care au tendința de a înșela și de a duce o viață dublă au anumite caracteristici. Principalul factor care îi determină să facă acest lucru este sentimentul că merită să trișeze și că au acest drept, potrivit dailymail.co.uk. După mai multe studii, medicul Kenneth Paul Rosenberg a descoperit care sunt trăsăturile de caracter care pot fi asociate cu infidelitatea.

1. Narcisismul

Narcisiștii dezvoltă o admirație puternică pentru propria lor persoană, lucru care îi determină să se pună de multe ori pe primul loc și să ia decizii fără să se gândească la cei din jur. Astfel, dacă simt nevoia de a experimenta lucruri noi, narcisiștii nu vor rata această ocazie, chiar dacă acest lucru poate duce la infidelitate.

2. Lipsa de empatie

Lipa de empatie poate conduce și ea la infidelitate. Cei care nu reușesc să se pună în pielea partenerului nu pot înțelege sentimentul de a fi trădat, motiv pentru care văd acest lucru ca fiind unul normal.

3. Impulsivitatea

Persoanele foarte impulsive ajung să ia decizii pe moment, fără să se gândească la consecințele pe care faptele lor le pot avea în viitor. Decizia de a avea o aventură poate să apară spontan, fără ca persoanele care au această trăsătură de caracter să pună prea mult preț pe urmări.

4. Comportament autodistructiv

Cei care au tendința de a-și face rău singuri sunt mai predispuși la infidelitate. Aceste persoane conștientizează că înșelarea partenerului de viață le poate provoca foarte multă suferință, dar tratează acest lucru cu nepăsare.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Nu ți-ai găsit încă alesul? Profită de beneficiile singurătății

Lucrurile din dormitor care îți pot distruge viața de cuplu. Scapă rapid de ele!

Ce diferență de vârstă trebuie să fie între tine și partener pentru a avea o relație fericită. Cercetătorii au dat verdictul!

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Dragoste & Sex