Nu ți-ai găsit încă alesul? Profită de beneficiile singurătății

Noi, femeile, întotdeauna ne-am considerat indepenente și ne-am apărat cu stoicism libertatea. De multe ori ne-am lăsat viața personală pe locul doi, în favoarea unei cariere de succes. Însă, o carieră nu se construiește de azi pe mâine, așa că ajungem la o vârstă când începem să ne panicăm.

Trecerea accelerată a timpului ne reduce șansele să mai găsim acel bărbat special, care să ne accepte cu tot cu relația extraconjugală cu jobul. Totuși, am putea trece foarte bine peste această stare de slăbiciune, dacă nu ar fi anumite persoane care să ne preseze constant în legătură cu o posibilă nuntă.

Beneficiile singurătății

Faptul că nu ai încă pe cineva cu care să te căsătorești pare să nu mai fie un argument solid, deci este timpul să apelezi la cercetările științifice. Psihologul de la Universitatea Santa Barbara din California, Bella DePaulo, a prezentat în cadrul conferinței TEDx câteva beneficii ale vieții celibatare, conform studentproblems.com.

  1. Poți avea pe cineva chiar dacă nu ești căsătorită. Persoanele singure întrețin și păstrează mult mai bine relațiile cu familia și prietenii. Femeile căsătorite se izolează de cele mai multe ori, împreună cu partenerul, de lumea exterioară.
  2. Fericirea nu constă doar în a fi căsătorită. Poți găsi iubire și afecțiune între membrii familiei, iar cercul de prieteni să îți mențină zâmbetul pe buze în mod constant.
  3. Oamenii care nu sunt într-o relație acordă mai multă atenție jobului și dau randament mai mare. Iar faptul că nu sunt predispuși problemelor conjugale îi menține în topul celor mai eficienți angajați.

Persoanele singure, mai altruiste decât persoanele aflate într-o relație

Natalia Sarkisian și Naomi Gerstel, cercetătoare, ne spun că persoanele singure sunt mai comunicative cu vecinii și rudele, iar posibilitatea de a sări în ajutorul celor pe care îi cunosc este mai mare. De asemenea, cine are un status de single person are o condiție fizică mai bună. Studiile arată că într-o relație nivelul de confort crește, iar dorința de mișcare scade.

Solitudine vs singurătate

Cel mai important lucru, totuși, este că trebuie făcută o diferență clară între solitudine și singurătate. Dacă nu ești într-o relație sau nu ești căsătorită asta nu înseamnă că trebuie să fii tristă sau deprimată. Singurătatea vine cu energii și emoții negative, în timp ce solitutidea se axează pe autocunoaștere și explorare. Timpul este dedicat pentru a te descoperi, iar tu ar trebui să profiți din plin de el.

În final, trebuie să te simți iubită indiferent de statutul tău ca femeie. Familia și prietenii pot compensa oricând o relație care nu te împlinește cu adevărat. Bucură-te de ceea ce ai în momentul de față și nu căuta să grăbești lucrurile.

 

Autor: Mădălina Badea

Sursa foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Relatii