Tortilla cu usturoi si ciuperci
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2011/07/tortilla-usturoi-m.jpg)
1. Incinge cuptorul la 6/200°C. Fierbe 1 kg cartofi, curatati, pana se inmoaie, apoi scurge si raceste. Taie-i rondele groase de cca 1⁄2 cm.
2. Intr-un vas termorezistent, caleste 2 cepe rosii, taiate rondele, in 5 linguri ulei de masline 15-20 min. Toarna peste cartofi, amesteca cu 2 lingurite paprika, 1 lingurita coriandru macinat si 6 oua, batute; asezoneaza bine.
3. Pune amestecul cu cartofi in tigaie, fierbe la foc mic, amestecand, pana cand ouale sunt pe jumatate inchegate. Da la cuptor 15-20 min pana se asaza. Toarna pe un platou.
4. Prajeste 150 g ciuperci, feliate, si 3 catei de usturoi, zdrobiti, in 1 lingura de ulei de masline. Adauga 300 g ciuperci de padure conservate, scurse, si 2 linguri patrunjel tocat, incalzeste pe foc si apoi pune-le peste tortilla.