Cea mai simplă peltea de gutui
Că tot este vremea delicioaselor gutui, din cotoare și din coji poți face cea mai bună peltea! Iată de ce mai ai nevoie:
peltea de gutui via Shutterstock
INGREDIENTE
1 kilogram gutui (întregi sau doar cotoare și coji – dacă rămân de la gem)
1 kilogram zahăr
1 lingură zeamă de lămâie proaspătă
MOD DE PREPARARE PELTEA DE GUTUI
1. Taie cotoarele în bucățele mici și pune-le la fiert în apă, pe foc mic. Apa trebuie să treacă un pic peste ele. Fierbe până ce se înmoaie bine.
2. După ce s-au fiert bine, strecoară lichidul în altă oală și adaugă zeama de lămâie și zahărul – la un litru de lichid, adaugi un kilogram de zahăr. Pune din nou la fiert la foc mic, până se leagă și scade un pic. Amestecă din când în când. Îi poți verifica și consistența ca la gem – atingi suprafața lichidă cu o lingură, apoi o pui deoparte la răcit. Dacă se întărește pe spatele lingurii, atunci este gata.
3. Când este gata, toarnă în borcane. Când se răcește complet are consistența jeleului.
Citeşte şi: Pelteaua – ce este și din ce fructe o poți face. Rețete delicioase