Tort cu portocale

tort cu portocale

8-12 porții gata în 1 oră și 15 minute, 500-322 calorii per porție, 33-22 g grăsimi, 36-24 g carbohidrați

Ingrediente necesare

65 g zahăr brun

5 portocale, coaja răzuită de la 2, apoi tăiate, zeama de la 3

150 g unt nesărat, înmuiat

50 g făină integrală, cernută

200 g migdale, măcinate

50 g mălai

1 ½ linguriță praf de copt

2 linguri miere

4 ouă, ușor bătute

300 g cartofi dulci, fierți, zdrobiți și răciți

Cum prepari tortul cu portocale

1 Unge cu unt și tapetează cu hârtie de copt baza și marginile unei forme rotunde de blat de 22 cm. Încinge cuptorul la semnul 4/180°C.

2 Într-un vas mic, încălzește 50 g zahăr cu coaja răzuită și zeama de portocale și fierbe câteva min. pentru ca siropul să se lege. Adaugă 25 g unt și așază un strat de felii de portocală.

3 Combină migdalele cu făina, mălaiul și praful de copt. În alt bol combină untul şi zahărul rămase cu mierea, până la omogenizare. Adaugă treptat ouăle, adăugând din când în când câte puțină făină, ca să nu se „taie”. Încorporează amestecul de migdale rămas și cartofii. Toană în forma de copt, nivelează suprafața și dă la cuptor 35-40 min. Scoate blatul din formă, înțeapă din loc în loc cu scobitoarea și toarnă siropul deasupra.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Retete culinare