8-12 porții gata în 1 oră și 15 minute, 500-322 calorii per porție, 33-22 g grăsimi, 36-24 g carbohidrați
65 g zahăr brun
5 portocale, coaja răzuită de la 2, apoi tăiate, zeama de la 3
150 g unt nesărat, înmuiat
50 g făină integrală, cernută
200 g migdale, măcinate
50 g mălai
1 ½ linguriță praf de copt
2 linguri miere
4 ouă, ușor bătute
300 g cartofi dulci, fierți, zdrobiți și răciți
1 Unge cu unt și tapetează cu hârtie de copt baza și marginile unei forme rotunde de blat de 22 cm. Încinge cuptorul la semnul 4/180°C.
2 Într-un vas mic, încălzește 50 g zahăr cu coaja răzuită și zeama de portocale și fierbe câteva min. pentru ca siropul să se lege. Adaugă 25 g unt și așază un strat de felii de portocală.
3 Combină migdalele cu făina, mălaiul și praful de copt. În alt bol combină untul şi zahărul rămase cu mierea, până la omogenizare. Adaugă treptat ouăle, adăugând din când în când câte puțină făină, ca să nu se „taie'. Încorporează amestecul de migdale rămas și cartofii. Toană în forma de copt, nivelează suprafața și dă la cuptor 35-40 min. Scoate blatul din formă, înțeapă din loc în loc cu scobitoarea și toarnă siropul deasupra.
Crezi sau nu, poti termina o masa si cu un tort de post!
Incearca si acest tort de mere delicios!