Tort cu flori comestibile

02.celebration cake 1 cream_R

Acest tort este atât de elegant încât îl poţi prepara şi servi cu succes la aniversare.  • 12 porţii • Gata în 45 minute • 555 calorii per porţie • 31 g grăsimi

■ 225 g margarină

■ 225 g zahăr

■ 4 ouă, uşor bătute

■ 2 linguri lapte

■ 225 g făină cu factor de creştere

PENTRU CREMA DE UMPLUTURĂ

■ 300 ml frişcă lichidă

■ 3 linguri sirop de soc

■ 2 linguri zahăr pudră

■ 4 linguri gem de zmeură

PENTRU GLAZURA

■ 225 g zahăr pudră

■ 6 linguri socată

■ Flori comestibile cristalizate

 Mod de preparare

1 Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. Unge şi tapetează forma de blat rotundă de 20 cm sau 3 forme individuale de aceeaşi dimensiune mai puţin adânci.

Combină margarina şi zahărul, încorporează treptat ouăle şi laptele şi apoi adaugă făina, amestecând cu telul de jos în sus.

2 Toarnă compoziţia în forma sau porţionează în cele 3 forme, nivelează suprafaţa şi dă la cuptor 20 minute sau până când blatul creşte şi devine elastic la atingere.

Lasă să se răcorească în formă 5 minute şi apoi lasă să se răcească complet pe grătarul metalic.

3 Pentru a prepara crema de umplutură, bate frişca spumă cu siropul de soc şi zahărul pudră. Taie blatul în trei straturi şi pune primul strat pe platoul de servit.

Unge cu jumătate din cantitatea de gem şi apoi cu jumătate din frişca bătută. Adaugă al doilea blat şi procedează la fel. Aşază deasupra a treia foaie.

4 Combină zahărul pudră cu socată cu ajutorul telului electric până când obţii o pastă care curge. Toarnă deasupra şi lasă să se scurgă pe margini. Aşază deasupra florile comestibile cristalizate şi serveşte.

Pont. În altă variantă poţi înlocui florile cristalizate cu fructe roşii decongelate sau cu oricare alt ornament – după preferinţă.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din torturi