Tort cu crema de branza de vaci

8 portii
Timp de preparare: 1 ora, plus timp de racire
812 cal., 70 g grasimi per portie

Ingrediente:

Pentru blat

  • 100 g unt nesarat
  • 250 g biscuiti digestivi

Pentru crema

  • 150 ml frisca lichida
  • sucul si coaja de la 1 lamaie
  • 5 linguri zahar pudra
  • 750 g branza de vaci
  • 100 ml lichior de lamaie

Mod de preparare:

1 Topeste untul intr-un vas, la foc mic, amestecand incontinuu. Pune biscuitii intr-o punga de plastic si zdrobeste-i cu un sucitor. Amesteca-i cu untul topit si preseaza-i intr-o forma rotunda (diametru de 20 cm), cu baza detasabila, intr-un strat uniform, ca sa formezi baza tortului. Da forma la congelator.

2 Intr-un vas, bate frisca cu un tel electric pana cand incepe sa-si mentina forma. Pune restul ingredientelor intr-un alt vas si freaca-le energic cu o lingura de lemn, pana cand amestecul devine neted. Incorporeaza frisca si amesteca pentru omogenizare. Toarna crema peste baza obtinuta din biscuiti si netezeste. Tine tortul la frigider cel putin 2 ore, avand grija sa il dai si la congelator cu 10 minute inainte de a-l duce pe masa festiva.

Serveste tortul ornat cu felii de lamaie caramelizate.

Cum caramelizezi lamaia
Intr-un vas larg (preferabil, neaderent), la foc mic, dizolva 5 linguri zahar tos in 200ml apa. Adauga 1 lamaie, spalata si taiata felii subtiri. Fierbe la foc potrivit pana ce compozitia devine aurie si se caramelizeaza. Pune feliile pe o hartie pergament si lasa sa se raceasca. Procedeaza la fel pentru portocale.

Pofta buna!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din torturi