Tort cu cafea, caramel si nuci

Tort, cafea, caramel, nuci

1. Preincalzeste cuptorul la 4/180°C. Unge si tapeteaza 2 tavi de copt a cate 20 cm diametru. Intr-un castron, bate cu mixerul zaharul, untul si nuca macinata. Adauga ouale, cate unul o data, amestecand bine cu mixerul. Incorporeaza in acest amestec cafeaua, mirodeniile si vanilia, apoi faina si praful de copt. Imparte egal in cele doua tavi si niveleaza bine; coace 20-25 min, pana cand e pufos. Scoate din cuptor, lasa sa se raceasca 5 min, apoi pune pe un gratar de metal, sa se raceasca bine.

2. Pentru glazura, pune intr-un robot zaharul, branza tartinabila, urda si cafeaua si proceseaza pana cand e perfect omogen. Da la frigider.

3. Pentru caramel, presara zaharul, in strat subtire, intr-o tigaie cu fundul dublu, incalzeste la foc mic (fara sa amesteci), pana se dizolva si asteapta pana se caramelizeaza. Ia de pe foc.

4. Unge o tava de copt si presara miezul de nuca. Toarna caramelul peste nuci si agita tava pana cand se intinde intr-un strat subtire. Lasa la racit pana se intareste, fara sa devina casant.

5. Pe un platou, intinde un blat, acopera-l cu 1⁄3 din crema, acopera cu al doilea blat. Cu o paleta intinde crema ramasa deasupra si pe laturi. Orneaza cu sirop si nuci caramelizate.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din torturi