Tocăniță de vită cu ciuperci și vin roșu

tocanita-de-vita-cu-ciuperci-si-vin-rosu

8 porții gata în 3 ore și 30 de minute, 461 calorii per porție, 13 g grăsimi, 8 g carbohidrați

În altă variantă, poți înlocui carnea de vită cu carne de vânat.

Ingrediente necesare preparării tocăniței

1 lingură ulei

2 kg vrăbioară, tăiată bucăți

1 ceapă, tocată mărunt

2 morcovi, tăiaţi mărunt

2 codițe de țelină, tocate

2 căței de usturoi

3 linguri făină cu un praf de

sare și piper

750 ml vin roșu sec

25 g unt

500 g amestec de ciuperci, tăiate bucăți

Cum prepari tocănița de vită cu ciuperci

1 Încinge uleiul într-un vas cu baza dublă și prăjește carnea, într-un singur strat, și lasă deoparte.

2 Adaugă ulei dacă este necesar și prăjește ceapa, morcovul, țelina 15 minute. Adaugă usturoiul și apoi presară făina și adaugă carnea. Prăjește câteva minute și stinge cu vinul. Adu la punctul de fierbere și lasă să fiarbă acoperit, la foc mic, 2 ore și 30 minute.

3 Încinge untul și sotează ciupercile câteva minute. Presară sare și piper și adaugă-le în ultimele 20 minute de fierbere. Servește tocănița cu piure de cartofi sau cu fasole verde.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Retete culinare