Textul rugăciunii “Tatăl Nostru” se va schimba. Uite ce pasaj va fi modificat

textul rugăciunii

Reprezentanții Conferinței Episcopale Italiene au luat o decizie istorică pentru Biserica Catolică. Mai exact, textul rugăciunii “Tatăl Nostru” se va schimba, iar un pasaj va fi modificat în totalitate.

Este pentru prima oară când se întâmplă acest lucru. După ce adunarea generală a Conferinţei Episcopale Italiene a aprobat traducerea italiană a celei de-a treia ediţii a “Roman Missal”, mai mulți episcopi și experți au contribuit la modificarea textului rugăciunii “Tatăl Nostru”, dar au decis schimbări și cazul altor rugăciuni.

Textul rugăciunii “Tatăl Nostru” se va schimba

Textul rugăciunii “Tatăl Nostru” se va schimba, iar reprezentanții Conferinței Episcopale Italiene au luat această decizie pentru ca textul să fie îmbunătățit din punct de vedere teologic, pastoral și stilistic, potrivit RAI, citați de stiripesurse.ro.

Modificarea rugăciunii nu este una integrală, ci doar un pasaj va fi schimbat. Mai exact, fragmentul “nu ne duce pe noi în ispită” va fi înlocuit cu formularea  “nu ne abandona/ nu ne lăsa să cădem în ispită”, conform mediafax.ro. Noua versiune urmează să fie supusă aprobării Sfântului Scaun.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Care sunt beneficiile rugăciunii. Au fost demonstrate științific

Regulile SPOVEDANIEI. Iată ce trebuie să știi despre Taina Mărturisirii sau a Spovedaniei

Cele mai importante superstiții despre verighete. Uite ce nu ar trebui să faci dacă îți dorești o căsnicie fericită

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate