Care sunt beneficiile rugăciunii. Au fost demonstrate științific

Mulți dintre noi obișnuiesc să se roage atunci când sunt în mare nevoie, când necazurile apasă puternic pe umerii lor. Alții, cei foarte credincioși, se roagă nu doar să-I ceară lui Dumnezeu lucruri, dar și să-I mulțumească pentru ceea ce le-a dat deja. Indiferent în ce tabără te situezi, trebuie să știi că rugăciunea are multiple beneficii. 

Psihologul american Clay Routledge susține că efectele benefice ale rugăciunii asupra omului au fost evaluate în mod ştiinţific, în cadrul unor cercetări realizate cu câțiva ani în urmă. Aceste studii au indicat faptul că inclusiv ateii practică anumite forme de rugăciune.

Iată care sunt principalele 5 beneficii ale rugăciunii în opinia acestuia:

  1. Rugăciunea îmbunătățește autocontrolul. Studiile au demonstrat că autocontrolul este asemenea unui mușchi, care obosește atunci când este suprasolicitat. În mod asemănător, activitățile care presupun control de sine sunt epuizante, astfel încât, la un moment dat, „mușchiul” nostru obosește. Studiile au indicat faptul că rugăciunea îmbunătățește performanțele care necesită exercitarea autocontrolului. În cadrul cercetării, participanții care s-au rugat înainte de a îndeplini o sarcină unde era nevoie de autocontrol au dovedit un nivel ridicat de autocontrol în timpul respectivei activități decât cei care nu se rugaseră anterior.
  2. Rugăciunea ne face mai buni. În cadrul unui alt studiu, participanții au fost supuși unor experiențe menite să-i facă să devină agresivi. la scurt timp, aceiași participanți au fost îndemnați să se roage pentru binele unor persoane care se confruntau cu probleme grave. S-o observat că, după ce s-au rugat, foștii agresivi și-au recăpătat autocontrolul și și-au diminuat semnificativ sentimentele negative.
  3. Rugăciunea ne face mai iertători. Cercetările au demonstrat faptul că persoanele care se roagă pentru un apropiat sau pentru persoana iubită sunt mai dispuse să ierte greșelile pe care persoanele dragi le-au făcut față de ei.
  4. Rugăciunea ne ajută să avem mai multă încredere în cei din jur. Atunci când ne rugăm împreună cu cineva apropiat, ne crește nivelul de încredere în acea persoană. Rugăciunea ca act social ne ajută să ne consolidăm relațiile și să fim mai uniți.
  5. Rugăciunea anulează efectele negative ale stresului asupra sănătății. Cercetările au demonstrat faptul că rugăciunea este mai eficientă în reducerea stresului atunci când ne rugăm pentru binele altora, și nu pentru binele nostru. Rugăciunea prin care urmărim obținerea de foloase materiale nu ne ajută să diminuăm nivelul stresului.

Citeste si 

Cea mai puternică rugăciune pentru dezlegarea farmecelor

Rugăciunea femeii singure

Rugăciune de dezlegare a cununiilor. Se rostește de cei care nu se pot căsători

Sursa foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Spiritualitate