Supa de varza cu boia si somon
PASUL 1. Toaca marunt ardeiul, varza alba, ceapa si usturoiul. Intr-un vas neaderent, topeste untul la foc mic si soteaza ceapa si usturoiul, pana cand devin sticloase. Adauga varza si ardeiul, presara boiaua, amesteca si apoi adauga chimenul. Lasa sa se inabuse timp de cateva minute, amestecand continuu si apoi stinge cu supa de legume. Adauga sosul de rosii, sare si piper.
PASUL 2. Lasa sa fiarba la foc mic, pana cand legumele se patrund. Taie fileul de somon cuburi de circa 1 cm si stropeste-le cu zeama de lamaie. Intr-un bol mic, dilueaza smantana cu 1 polonic de supa fierbinte si apoi adauga amestecul in supa. Adauga pestele in supa fierbinte si lasa sa se patrunda timp de doua minute, fara sa mai dea in clocot. Serveste supa fierbinte cu paine proaspata crocanta.