Simptomele mai puțin cunoscute ale depresiei. De ce o persoană care zâmbește mereu nu este întotdeauna fericită?

Simptomele mai puțin cunoscute ale depresiei

Depresia se manifestă, de cele mai multe ori, prin stări de iritabilitate, tristețe, nevoia de izolare, dar și prin episoade în care bolnavii nu se mai regăsesc și plâng fără să aibă un motiv bine întemeiat. Deși sunt principalele simptome care anunță apariția despresiei, există situații în care această afecțiune poate fi greu de diagnosticat, având în vedere că bolnavii reușesc să ascundă foarte bine ceea ce se întâmplă, de fapt, în mintea și în sufletul lor.

În spatele unei persoane care zâmbește tot timpul și este plină de viață se pot ascunde traume greu de imaginat și chiar depresii puternice. Cercetătorii au descoperit acest lucru și au numit fenomenul “depresie zâmbitoare”. Deși sunt tot timpul cu zâmbetul pe buze, acest lucru nu este o dovadă clară că oamenii sunt fericiți. Specialiștii spun că o mulțime de oameni se ascund în spatele zâmbetului, chiar dacă în realitate starea lor de spirit nu este una tocmai bună.

Simptomele mai puțin cunoscute ale depresiei

Formele ușoare de depresie sunt ascunse de bolnavi folosind această metodă, ceea ce înseamnă că depresia poate fi greu de depistat în cazul lor. Astfel, ei folosesc o mască atunci când interacționează cu cei din jur, iar experții spun că aceste persoane sunt vulnerabile și chiar se pot gândi la sinucidere.

O persoană care suferă de o astfel de depresie poate avea tendința de a mânca mai mult, de a simți o greutate la nivelul brațelor și picioarelor, de a dormi mai mult decât în mod normal. Dimineața și seara, simptomele se pot accentua, iar persoanele care se confruntă cu această problemă pot suporta mult mai greu criticile și respingerea celor din jur, potrivit dailymail.co.uk.

Experții nu au determinat cu exactitate cauza “depresiei zâmbitoare”, însă există indicii care arată că aceasta poate să apară din cauza problemelor existente la locul de muncă sau în relația de cuplu. Studiile arată că unul din zece indivizi dezvoltă o astfel de depresie care se poate întinde pe o perioadă lungă de timp.

Specialiștii spun că persoanele care au o astfel de problemă trebuie ca întâi de toate să conștientizeze ceea ce li se întâmplă și să caute ajutorul celor din jur.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

De ce strănut când e cald?

Ce este acinetobacter, bacteria care a ucis oamenii din spitalele din România

Ce analize trebuie să faci înainte de a te apuca de slăbit

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate