Ce este acinetobacter, bacteria care a ucis oamenii din spitalele din România

Ce este acinetobacter

Ce este acinetobacter

Oficial, în România este epidemie de gripă. Dar asta nu este tot! Acum o nouă bacterie curmă viețile oamenilor din spitale.

Acinetobacter este bacteria care a ucis în ultima săptămână doi pacienți internați la secția de Terapie Intensivă de la Institutul de Pneumologie “Marius Nasta” din București.

Iar acesta e doar începutul. Alte două persoane sunt infectate cu bacteria acinetobacter. În prezent, acestea se află sub tratament.

Ce este acinetobacter, bacteria care a ucis oamenii din spitalele din România

Acinetobacter este un gen de bacterii patogene oportuniste, aerobe de tip cocobacili Gram-negativi. Cel mai întâlnit reprezentant întâlnit în aceste cazuri este Acinetobacter baumannii.

Un factor favorizant al apariției acestor acestor infecții este internarea prelungită a pacienților în secțiile de terapie intensivă. Sunt implicate de obicei în infecții urinare, respiratorii și cutanate.

Acinetobacter provoacă pneumonie, infecții grave ale sângelui, dar și alte afecțiuni care pot duce la deces.

Bacteria poate să trăiască în corpul uman și fără a provoca simptome, mai ales în cazul rănilor deschise.

Acinetobacter baumanii se transmite de la o persoană la alta prin contact direct sau prin contactul cu suprafețe contaminate.

În general, afectează oamenii cu un sistem imunitar slăbit.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, acinetobacter baumanii se încadrează în categoria de risc major deoarece această bacterie este rezistentă la multe din antibioticele de pe piață.

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate