Epilarea definitivă. Care sunt efectele secundare ale epilării cu laser? Poate provoca sau nu cancer?

Sunt o mulțime de oameni care s-au săturat de metodele tradiționale de îndepărtare a părului, cum ar fi rasul, epilatul cu aparatul sau ceara. Oferite de un dermatolog sau de un alt expert calificat și instruit, epilarea definitivă funcționează prin oprirea foliculilor de la creșterea firelor de păr noi.

Pentru majoritatea oamenilor, epilarea cu laser este sigură. De asemenea, procedura nu are efecte secundare pe termen lung. Cu toate acestea, discuțiile despre efectele secundare ale epilării definitive sunt din plin. Deși pot apărea efecte secundare temporare și minore după procedură, alte efecte sunt rare, scrie Health Line.

Epilarea definitivă. Efectele secundare minore sunt frecvente

Epilarea definitivă se face folosindu-se lasere mici, cu căldură mare. Laserul poate provoca efecte secundare temporare imediat după procedură. Iritația pielii și modificările de pigmentare sunt cele mai frecvente efecte secundare.

De asemenea, se poate observa o ușoară roșeață și umflare în zona tratată. Cu toate acestea, aceste efecte sunt minore. Sunt adesea aceleași efecte care pot fi observate după alte tipuri de îndepărtare a părului, cum ar fi epilarea cu ceară. Dermatologul ar putea aplica un anestezic topic înainte de procedură pentru a minimiza aceste efecte.

După tratamentul cu laser, este posibil ca pielea să fie ușor mai închisă sau mai deschisă la culoare. Oamenii cu pielea deschisă la culoare, este mai probabil să aibă pete mai întunecate de la îndepărtarea părului cu laser.

Opusul este valabil pentru persoanele cu pielea închisă la culoare, care pot avea pete mai deschise de la procedură. Cu toate acestea, la fel ca iritația pielii, aceste modificări sunt temporare și de obicei nu sunt un motiv de îngrijorare.

Efectele secundare severe sunt rare

Rareori, tratamentul cu laser poate duce la efecte secundare mai severe. Riscul crește dacă se utilizează truse laser la domiciliu sau se apelează la un furnizor care nu este instruit și certificat.

Efectele secundare rare ale epilarii cu laser includ:

  • Creșterea excesivă a părului în zona de tratament: Uneori, acest efect este confundat cu căderea părului după procedură
  • Modificări ale texturii generale a pielii: Este posibil ca riscul să crească dacă persoana s-a bronzat recent.
  • Cicatrice: aceasta este cea mai frecventă la persoanele care au tendința de a se răni cu ușurință.
  • Vezicule și cruste ale pielii: Aceste efecte pot fi cauzate de expunerea la soare prea curând după procedură.

Această procedură nu este recomandată în timpul sarcinii. Acest lucru se datorează în primul rând faptului că niciun studiu uman nu a demonstrat siguranța tratamentelor cu laser în timpul sarcinii.

Epilarea definitivă poate provoca cancer?

Este un mit că epilarea cu laser poate provoca cancer. De fapt, conform Skin Care Foundation, procedura este uneori folosită pentru a trata anumite forme de leziuni precanceroase.

Diferite lasere sunt folosite pentru a trata daunele solare și ridurile. Laserele folosite în epilare sau alte proceduri ale pielii au o cantitate atât de minimă de radiații. În plus, cantitatea minimă este aplicată doar pe suprafața pielii. Deci, nu prezintă risc de cancer.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate