Sfaturi pentru o căsnicie de durată. 10 lucruri pe care trebuie să le facă bărbații

A avea o căsnicie de durată implică un efort din partea ambilor parteneri. Mai exact, aceștia trebuie să gestioneze cu calm situațiile neprevăzute și să găsească soluții pentru problemele care pot să apară.

Tot mai multe cupluri care întâmpină probleme în relație ajung să își găsească liniștea în sfaturile preoților. Astfel, duhovnicii încearcă să le ofere sprijinul necesar pentru ca aceștia să depășească momentele tensionate. De-a lungul vieții sale, Părintele Iosif Vatopedinul le-a oferit cuplurilor diverse învățături, iar acestea au rămas valabile și după ce el s-a stins. Părintele și-a petrecut ultimii ani din viață  la Mănăstirea Vatopedu din Sfântul Munte Athos, acesta fiind și locul unde a fost înmormântat.

Pentru că bărbatul este considerat stâlpul familiei, situația cuplului depinde de foarte multe ori de acțiunile acestuia. Astfel, Părintele Iosif Vatopedinul a făcut câteva recomandări pentru bărbați, acestea fiind menite să ajute căsnicia să se dezvolte frumos, potrivit ganduridinierusalim.com.

10 lucruri pe care bărbații trebuie să le facă pentru a avea o căsnicie de durată

  1. Într-o căsnicie, dragostea trebuie să vină, îndeosebi dinspre bărbat spre femeie. Acest lucru l-a făcut şi Hristos faţă de Biserica Sa. S-a dat pe Sine Însuşi ca să o facă slăvită.
  2. Bărbatul să nu înceteze să-i arate soţiei dragostea sa, precum şi faptul că toată truda şi toată strădania lui au un singur scop: ca ea să fie fericită.
  3. Soţul ar trebui să fie pentru soţie – în funcţie de împrejurări – uneori tată, alteori frate, altădată prieten şi întotdeauna bărbat al ei. Dacă va face asta, va avea parte de o atitudine netulburată şi armonioasă din partea soţiei, care, de multe ori este mai binevoitoare şi mai jertfelnică, dar alteori, în faţa unor evenimente neînsemnate, se descurajează şi se teme.
  4. Bărbatul, care este cap familiei, să nu trădeze dragostea şi legătura cu soţia, deoarece diavolul şi slujitorii lui nu vor înceta niciodată să-i războiască, pentru a lovi însăşi rădăcina vieţii.
  5. Bărbatul „Să trăiască în înţelepciune cu femeia sa, ca fiind făptură mai slabă', (1Pt. 3,7). Asta înseamnă că înstrăinarea femeii se vindecă prin iubire şi prin delicateţe, nu prin dojană şi mânie.
  6. Firea femeii este atât de slabă, încât îndată ce vede că soţul arată o oarecare amabilitate unei alte femei, fie colegă de serviciu, fie prietenă, în sufletul femeiii se aprinde invidia. Nu pentru că ar fi o pornire pătimaşă ci, din pricina dragostei ce i-o poartă soţului. De aceea soţul trebuie, prin tandreţe, să găsească „butonul' de îmblânzire a soţiei.
  7. Femeia, după naşterea primului copil, nu mai doreşte atât rolul sexual al soţului, cât tandreţea şi afectivitatea acestuia. De aceea soţul trebuie să cunoască acest lucru şi să fie tandru cu soţia sa.
  8. Niciodată nu trebuie ca soţul să-i facă observaţie soţiei în prezenţa altora, pentru că de multe ori, din egoism, soţii îşi mustră soţiile mai ales în prezenţa propriilor rude.
  9. Sau, dacă soţia dă telefon soţului la serviciu, acesta să nu-i răspundă răstit: „Lasă-mă, n-am timp acum!', vorbindu-i cu asprime. Ci să-i spună: „Iubito, am treabă acum, însă te voi suna eu puţin mai târziu'. Când soţia va înţelege şi se va convinge că soţul o iubeşte, atunci devine de bunăvoie aşternut picioarelor lui, gata de orice jertfă.
  10. Soţiei nu trebuie să-i ascundeţi nimic, pentru că va veni vremea când veţi fi descoperiţi. Să-i spuneţi totul şi să vă consultaţi cu ea în toate. Nu e bine ca soţia să afle cele ascunse ale voastre de la rude, de la colegi, ori de la prieteni. Dacă femeia nu simte tandreţea soţului, golul din inima ei nu va fi umplut nici de dragostea părinţilor, nici a propriilor copii. Atât de mare e taina căsătoriei, încât golul creat în inima femeii de lipsa afectivităţii soţului nu poate fi umplut nici măcar de dragostea propriilor copii! Așadar, cea mai mare responsabilitate pentru orice rău care intervine în căsătorie o au bărbaţii, deoarece nu îşi manifestă dragostea faţă de soţiile lor. Iubesc femeile, dar, din nefericire, nu pe ale lor. Aceasta este rădăcina răutăţii. Atunci apar gelozia şi bănuiala.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Rugăciune către Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Te apără de boli, te ferește de nedreptăți și răutăți și îți aduce pace sufletească

Minune în Marea Neagră. Mai mulți delfini au adus la suprafață o icoană a Maicii Domnului

Cum văd diferite religii moartea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate