Astăzi este o sărbătoare importantă. Ce nu au voie să facă părinții și bunicii în această zi

Puțini creștini știu că astăzi, pe data de 6 iulie, Biserica Ortodoxă celebrează o sărbătoare importantă. Este prăzuit Sfântul Sisoe, cel de care ne amintim atunci când trecem prin momente grele. 

Tradiția creștină spune că Sfântul Sisoe este ocrotitorul copiilor, pentru că acesta îi apără de rele și îi aduce mereu pe calea cea bună și îi face să creadă în Dumnezeu. Se spune că în ziua de 6 iulie, părinții nu au voie să-i supere pe copii, iar bunicii care refuză să aibă grijă de nepoții lor îl supără pe preabunul Sfânt Sisoe.

De asemenea, în această zi se spun rugăciuni și se fac dulciuri pentru copii.

Cine a fost Sfântul Sisoe?

Sfântul Sisoe cel Mare a fost ucenicul Sfântului Antonie cel Mare. El a primit de la Dumnezeu puterea de a vindeca bolnavii, a scoate duhurile rele şi a învia morţii. Sfântul Sisoe a trăit în Egipt timp de 72 de ani, conform crestinortodox.ro. Cuviosul Sisoe postea atât de mult, încât ajungea să nu mănânce nimic timp de mai multe zile.

Într-una din zile, un om se îndrepta cu fiul sau spre chilia Sfântului Sisoe pentru a lua binecuvântare. Pe drum, copilul a murit, însă tatăl, fără a se tulbura şi-a continuat drumul până la bătrânul Sisoe. Când a ajuns, a intrat în chilia acestuia cu fiul sau în braţe. A căzut la pământ pentru a fi binecuvântat. După acest gest, tatăl s-a ridicat, lăsându-l pe copil la picioarele Sfântului Sisoe.

Bătrânul, necunoscând că fiul acestuia este mort, i-a spus: „Ridică-te şi du-te afară!' După ce a rostit aceste cuvinte, copilul s-a ridicat şi a ieşit. În urmă acestei minuni, tatăl i-a spus Cuviosului Sisoe cele petrecute cu fiul său. Bătrânul i-a spus să nu spună nimănui nimic despre cele petrecute până la moartea sa.

Cuviosul Sfânt Sisoe a murit în anul 429.

Foto: doxologia.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

Rugăciune către Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Te apără de boli, te ferește de nedreptăți și răutăți și îți aduce pace sufletească

Acatistul Sfinților Apostoli Petru și Pavel. Citește-l astăzi și te va feri de rele tot anul

Tradiții și obiceiuri de Sfinții Petru și Pavel 2017. Ce trebuie să faci în această zi ca să îți meargă bine tot anul

Mesaje de Sfinții Petru și Pavel. Imagini și felicitări pentru cei dragi

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate