Cum văd diferite religii moartea

Fiecare religie deține o interpretare proprie asupra morții sau asupra ceea ce urmează după moarte.

În general, moartea este văzută ca despărțirea sufletului de corpul fizic.Creștinii cred că după moarte sufletul omului ajunge la judecata de apoi. Acolo, în funcție de faptele din timpul vieții, acesta merge în rai sau în iad. Totuși, chiar în creștinism există mai multe variante legate de ceea ce se întâmplă până la aflarea locului unde va rămâne sufletul.

Unii spun că la judecata de apoi ar ajuta Sfântul Petru și Fecioara Maria. Sfântul Petru ar fi mai sever cu greșelile, iar Fecioara Maria ar fi mai îndurătoare.

O altă variantă ar fi că sufletul este însoțit de îngeri și demoni fiindcă ar mai exista o selecție prin ,,vămi sau ,,puncte de cercetare. Aici dacă omul are păcate grave, acesta nu ar mai ajunge la judecata de apoi, ci ar fi trimis direct în iad. Dacă omul are multe fapte bune, acesta va fi trimis fără probleme în rai, potrivit crestinortodox.ro.

Spre deosebire de creștinii ortodocși, creștinii catolici cred în existența unui purgatoriu. În purgatoriu ar sta sufletele care au avut un număr egal de fapte bune și fapte rele. Aici, s-ar purifica ajutați de apropiații aflați încă în viață, pentru a ajunge în rai. Se zice că în purgatoriu sufletele nu suferă, dar nici nu se bucură. Nu se simte nici cald, nici rece. Nu este nici întuneric, dar nici lumină, ca la un fel de apus sau de răsărit.

Martorii lui Iehova consideră că raiul ar fi împărțit în două: un rai lumesc și un rai doar pentru 144.000 de Martori, conform adevarul.ro.

În ceea ce privește sinuciderea, creștinii spun că sinucigașul este aruncat imediat în iad.

O credință a creștinilor ortodocși susține că oamenii morți în Săptămâna Luminată ajung în rai, fără a mai trece prin judecata de apoi.

Budiștii nu cred în rai sau iad. La ei sufletul se reîncarnează până ce acesta atinge cea mai puternică stare de fericire, numită Nirvana.

Pe lângă opiniile acestor religii, câteva persoane au declarat în presă că s-ar fi întors din moarte. De obicei, acestea au stat în comă. Unele confirmă existența raiului și a iadului, altele au propriile variante. De la ideea că sufletul ar fi, de fapt, singurul său judecător, iar viața ar fi ca o carte deschisă, până la viziuni legate de căderea în niște gropi adânci pentru a ateriza într-o lume asemănătoare cu a noastră, unde și-ar fi regăsit rudele decedate.

Simina Drăguț

Foto: 123rf.com

Citește și:

Superstiții în Noaptea de Sânziene

Rugaciunea care face minune pentru copii atunci când o rostesc mamele

Cum recunoști o persoană care face farmece

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate