Sfântul Nectarie – VINDECĂTORUL DE CANCER

A fost un simplu om şi a trăit între oameni, fiind, pentru cei din jurul său, un model de viață sfântă. După trecerea la cele veşnice şi-a demonstrat sfințenia făcând minuni pentru credincioşii care se roagă, vindecându-i de boli. Poate că, dacă ar fi vorba de boli oarecare, nu am acorda prea multă importanṭă. Dar când vorbim despre cancer şi despre faptul că Sfântul Nectarie a vindecat în mod miraculos mulți bolnavi, avem dovada credinței adevărate care poate înfăptui orice minune. Iată de ce Sfântul Nectarie este cunoscut ca fiind VINDECĂTORUL DE CANCER.

Sfântul Nectarie – VINDECĂTORUL DE CANCER

Se spune că sfinții au fost trimişi de Dumnezeu pe pământ, probabil pentru ca noi, oamenii, să vedem şi să slăvim puterea Lui. Nu întâmplător, Sfântul Nectarie a trăit o viață plină de greutăți, prin acestea dovedindu-şi modestia. S-a născut la 1 octombrie 1846 într-o familie din Silivria, provincia Tracia, undeva în nordul Greciei, pe malul mării Marmara. A fost botezat Anastasie. Micul Anastasie a primit o educație evlavioasă, iar după primii ani de şcoală a fost trimis să studieze la Constantinopol. A intrat în viața monahală la 7 octombrie 1876 cu numele Lazăr. Câteva luni mai târziu a fost hirotonit diacon şi a primit numele Nectarie.

Sfântul a continuat să învețe, completându-şi studiile cu Facultatea de Teologie din Atena. Ascensiunea sa profesională a fost una rapidă în vremea aceea, fiind ridicat la treapta de arhimandrit şi trimis la Cairo, în Egipt, în calitate de consilier patriarhal. La 15 ianuarie 1889 a fost hirotonit mitropolit onorific de Pentapole. Sfântul Nectarie era un om modest, deşi deținea un statut profesional important. Datorită simplității sale a îndurat multe ispite şi a fost invidiat de cei din jurul său, care au ajuns chiar să comploteze împotriva sa. L-au defăimat, iar acest lucru a ajuns la urechile patriahului Sofronie care i-a cerut printr-o scrisoare, la 11 iunie 1890, să părăsească Egiptul, eliberându-l din funcție.

A plecat după ce şi-a cerut iertare tuturor, deşi nu greşise nimănui. S-a retras în Atena, unde a fost director, profesor şi predicator al unei şcoli teologice. La bătrânețe, dorindu­-şi să se retragă departe de lume, a construit în insula Eghina o mănăstire de maici, între anii 1904 – 1907. A trăit în această mănăstire până când a simțit că i se apropie finalul vieții pământeşti. Le-a spus maicilor ce urma să se întâmple, apoi s-a îmbolnăvit şi a fost dus la un spital din Atena. După două luni de boală chinuitoare, Sfântul Nectarie şi-a încredințat sufletul în mâinile lui Dumnezeu, la 8 noiembrie 1920.

După trecerea sa la cele veşnice, minunile nu contenesc să apară. Credincioşi din lumea întreagă mărturisesc cum au fost ajutaṭi de sfânt să se vindece de boli grave şi cancer. Celor pe care nu îi vindecă, Sfântul Nectarie le dă puterea de a lupta cu boala, dacă acest lucru este spre mântuirea lor.

Sfântul Nectarie este prăznuit pe data de 9 noiembrie. O părticică din moaştele sale, făcătoare de minuni, se află la Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti. În fiecare an, credincioşii din toată țara vin să se roage la racla cu sfintele moaşte.

Foto: Facebook

Citește și:

Rugăciuni către îngeri și arhangheli

Când începe Postul Crăciunului

Regulile SPOVEDANIEI. Iată ce trebuie să știi despre Taina Mărturisirii sau a Spovedaniei

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Spiritualitate