Sfântul Alexandru, “protectorul omenirii”. Tradiții și superstiții

Sfântul Alexandru

Sfântul Alexandru este prăznuit anual pe data de 30 august. Acesta a fost episcop al Constantinopolului în timpul împăratului Constantin cel Mare (313-337), dovedindu-se un apărător al dreptei credințe. 

Legat de această sărbătoare există o serie de tradiții și obiceiuri, multe dintre ele perpetuate până în zilele noastre.

Tradiții și superstiții de Sfântul Alexandru

Ziua în care-l prăznuim pe Sfântul Alexandru este o zi de rugăciune și celebrare. Există credința că în această zi nu e bine să te cerți cu nimeni pentru că o vei ține tot într-o ceartă până la sfârșitul anului. Ba, dimpotrivă, este o zi perfectă pentru a face pace cu persoanele cu care ai avut neînțelegeri, dispute.

În anumite regiuni, bătrânii prepară bucate speciale, mai ales dulci. Femeile cu numele Alexandra, Alexia sau Sanda nu trebuie să muncească în această zi, să spele haine cu mâna sau să facă curățenie.

Biserica îi îndeamnă pe credincioși ca, în această zi, să fie mai darnici cu cei nevoiași. Suntem încurajați să fim mai buni, mai iertători și mai receptivi la problemele celor din jurul nostru.

De asemenea, în această zi este bine să rostești rugăciunea către Sfântul Alexandru, despre care se spune că e făcătoare de minuni.

Ce se spune despre persoanele care poartă numele Alexandru/Alexandra

Potrivit ziarulunirea.ro, despre cei care poartă numele Sfântului Alexandru se spune că iubesc libertatea. Sunt firi energice, seducătoare, charismatice, pozitive, reușind să se facă repede remarcate și îndrăgite. Comunică ușor și le plac activitățile desfășurate în echipă. Sunt sensibili, tandri, generoși, puternici, ambițioși, curajoși. Profită de șansele care li se oferă și pot face carieră în domenii precum finanțe, justiție, audiovizual, jurnalism sau sport.

Citeste si

Rugăciunea de dimineață a părintelui Arsenie Boca, cea mai scurtă cale către liniștea sufletului

Suferinţa şi rostul ei, în viziunea părintelui Arsenie Boca

Cea mai puternică rugăciune pentru dezlegarea farmecelor

Sursa foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate