Rugăciunea de dimineață a părintelui Arsenie Boca, cea mai scurtă cale către liniștea sufletului

De la părintele Arsenie Boca, considerat Sfântul Ardealului', ne-au rămas o serie de învățături și sfaturi duhovnicești cu un impact puternic asupra ființei spirituale. Pe lângă acestea, Arsenie Boca le-a lăsat urmașilor o rugăciune pe care o rostea în fiecare dimineață și care îi liniștea sufletul și spiritul.

 Rugăciunea de dimineață a părintelui Arsenie Boca

Începe-ți și tu ziua cu rugăciunea de dimineață a părintelui Arsenie Boca pentru a avea sănătate, putere de muncă, liniște sufletească și a te ține departe de cele rele. Iată cum sună această rugăciune, conform site-ului www.crestinortodox.ro.

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mă ca astăzi toată ziua să mă lepăd de mine însumi, că cine știe din ce nimicuri mare vrajbă am să fac și astfel, ținând la mine, să Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca rugăciunea Preasfântului Tău nume să-mi lucreze în minte mai mult decât fulgerul pe cer, că nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, căci iată păcătuiesc în tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus tină pe ochii minții, uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind în noi inimile noastre și toate împreună au făcut temnița în care Te ținem bolnav, flămând și fără haină, așa risipind în deșert zilele noastre, umbriți și dosădiți până la pământ.

Doamne, Cel ce vii între oameni în taină, ai milă de noi și pune foc temniței, aprinde dragostea în inimile noastre, arde spinii patimilor noastre și fă lumină sufletelor noastre.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, vino și Te sălășluiește întru noi, împreună cu Tatăl și cu Duhul Tău cel Sfânt. Căci Duhul Sfânt se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul și mintea rămân neputincioase.

Doamne, Cel ce vii în taină, ai milă de noi, căci nu ne dăm seamă cât suntem de nedesăvârșiți și cât ești de aproape de sufletele noastre și cât ne depărtăm noi prin păcatele noastre.

Ci luminează lumina Ta peste noi, ca să vedem lumina prin ochii Tăi, să trăim în veci prin viață Ta. Lumina și Bucuria noastră, slavă Ție! Amin.'

Sursa foto: www.libertatea.ro

Citește și:

Este oficial! Arsenie Boca va deveni sfânt. Evenimentul important care va avea loc în acest an

Adevărul despre coroana sfințită ce împodobește moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva

Legenda ivirii Sfântului Mir al Marelui Mucenic Dimitrie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate