Cum îți dai seama dacă ai alergie la soare? Iată care sunt primele simptome

Alergiile pot să apară din diferite motive, iar dacă anumite persoane le dezvoltă pe cele comune, la polen sau la praf, altele au de suferit din cauza unor alergii mai ciudate, pe această listă fiind inclusă și alergia la solare.

În momentul în care dezvoltă o anumită alergie, oamenii sunt sfătuiți să renunțe la acel lucru care le poate face rău. Dacă în cazul alergiilor alimentare sau a celor cauzate de praf sau polen lucrurile sunt simple, situația se complică când vine vorba despre alergia la soare. Cu toate acestea, există câteva modalități prin care pielea poate fi protejată pentru a evita manifestările neplăcute.

Cum îți dai seama dacă ai alergie la soare?

Alergia la soare poate fi ignorată foarte mult timp, tocmai pentru că oamenii nu consideră că soarele ar putea fi un factor care să declanșeze o reacție alergică. În realitate, acest lucru chiar se întâmplă și este foarte important ca simptomele să fie recunoscute rapid.

Care sunt simptomele alergiei la solare?

Ca în cazul oricărei alte boli, alergia la soare prezintă anumite simptome specifice, lucru care face ca diagnosticul să poată fi pus mult mai ușor de medicul specialist. Principalele simptome sunt mâncărimile, durerile, pielea iritată, erupțiile, micile bubițe, dar și frisoanele, durerile de cap, greața sau vărsăturile. Pentru că anumite simptome sunt comune cu cele apărute în cazul insolației, medicii atenționează că cele două afecțiuni nu ar trebui confundate.

Simptomele neplăcute apar după expunerea la solare, chiar și după doar câteva minute. În anumite situații, alergia la soare poate să apară și după administrarea anumitor medicamente, acestea făcând ca pielea să fie mult mai sensibilă.

Cum poți ține sub control alergia la soare?

Alergia la soare poate fi ținută sub control prin expunerea treptată la lumina solară și evitând intervalul 10-16. Pentru a evita manifestările neplăcute, contactul cu lumina solară ar trebui să se facă zilnic, asta pentru ca pielea să se obișnuiască cu razele soarelui. Hainele care protejează pielea și accesoriile sunt esențiale pentru cei care au această problemă, mai ales în timpul verii, iar cremele cu factor de protecție solară cât mai mare nu ar trebui să le lipsească celor care au alergie la soare.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Află cum se transmit infecțiile micotice sau micozele

Riscurile majore ale mâncatului la ore târzii. De ce acest obicei poate favoriza apariția cancerului?

3 alegeri alimentare care doar par sănătoase. Te pot induce în eroare!

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului