Semnele care îți arată că nivelul de serotonină este scăzut

Serotonina este un neurotransmițător prezent în mai multe organe ale corpului, inclusiv la nivelul sistemului nervos. Cunoscută și sub denumirea de “hormonul fericirii”, absența serotoninei din organism poate duce la o scădere a calității vieții, dar și la apariția depresiei sau anxietății.

Serotonina are o importanță majoră la nivelul organismului. Poate influența funcțiile hormonale, procesele afective, mintale, poate interveni în reglarea presiunii arteriale și în rezolvarea problemelor legate de odihnă. În momentul în care nivelul de serotonină scade, organismul reacționează și transmite o serie de semne care nu ar trebui ignorate.

Semnele care îți arată că nivelul de serotonină este scăzut

1. Ești tot timpul supărată și nervoasă

Dacă ești tot timpul supărată, nervoasă, iar dispoziția ta se schimbă de la un moment la altul, o cauză ar putea fi scăderea nivelului de serotonină. Acest lucru poate determina dezvoltarea unui comportament impulsiv și chiar agresiv.

2. Te confrunți cu simptomele depresiei

Specialiștii spun că în cele mai multe dintre cazuri, femeile care se confruntă cu simptomele depresiei prezintă un nivel scăzut de serotonină. Mai exact, aceste persoane au tendința de a se izola, refuză să interacționeze cu cei din jur și preferă să nu vorbească despre problemele lor.

3. Pofta de dulce nu dispare niciodată

Există momente în care organismul are nevoie de produse care să conțină zahăr, însă atunci când pofta de dulce nu dispare niciodată este nevoie de un control amănunțit.

“Femeile care au un nivel scăzut de serotonină au astfel de pofte. Creșterea temporară a serotoninei după consumarea unui cub de ciocolată este urmată de o scădere dramatică, rezultând pofta de dulce. Corpul nu are nevoie dulce, ci are nevoie de sentimentul de fericire, iar acesta poate fi obținut printr-o mulțime de modalități, însă poftele sunt cele mai simple.”, spune psihoterapeutul Michele Paiva, potrivit bustle.com

4. Nu te odihnești

Un nivel optim al serotoninei asigură un somn de calitate, ceea ce înseamnă că atunci când “hormonul fericirii” este în scădere există șanse mari să nu te odihnești așa cum ar trebui.

5. Durerile de cap sunt tot mai frecvente

Experții consideră că între durerile de cap și scăderea nivelului de serotonină din organism este o legătură strânsă. Atunci când există anumite fluctuații ale nivelului de serotonină în cadrul sistemului nervos, tensiunea arterială poate crește, iar durerile de cap și migrenele își pot face simțită prezența.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce afecțiuni se pot ascunde în spatele poftei de dulce?

Cum te ajută înotul să scapi de anxietate și depresie?

Protocolul Coimbra, o metodă alternativă de tratament pentru scleroză multiplă și Parkinson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate