Ce afecțiuni se pot ascunde în spatele poftei de dulce?

Pofta de dulce apare în cele mai nepotrivite momente și cu greu îi putem face față. Atunci când dorința de a consuma alimente dulci devine acută, organismul încearcă să semnaleze că există o problemă. Astfel, există câteva afecțiuni care se pot ascunde în spatele poftei de dulce. 

Se întâmplă de foarte multe ori să ignorăm semnele pe care organismul ni le transmite, punându-le pe seama unor simple capricii. În realitate, atunci când apar poftele alimentare, la nivelul corpului există o lipsă care trebuie remediată.

Ce afecțiuni se pot ascunde în spatele poftei de dulce?

Pofta de dulce nu este întotdeauna un moft, ci poate ascunde o serie de afecțiuni. În momentul în care aceasta persistă în timp este nevoie de un consult medical pentru a determina care este cauza exactă.

1. Probleme ale glandei tiroide

Pofta de dulce, oboseala sau stresul sunt semnele care pot indica o problemă la nivelul glandei tiroide. Pentru că organismul nu are energie, creierul reacționează și astfel apare dorința de a consuma alimente bogate în zahăr. Dacă pofta de dulce apare frecvent, atunci este nevoie de vizita la medicul specialist.

2. Afecțiuni ale glandelor suprarenale

Atunci când glandele suprarenale nu funcționează corect pot să apară simptome ca oboseala, slăbiciunea, setea excesivă, nevoia de a urina frecvent, dar și pofta de dulce, organismul apelând la orice metodă pentru a obține un plus de energie.

3. Menopauza sau sindromul premenstrual

Menopauza și sindromul premenstrual provoacă tulburări hormonale și astfel femeile devin mai predispuse la rezistența la insulină, acesta fiind unul dintre motivele pentru care în aceste etape pot simți o nevoie acută de a consuma alimente dulci.

4. Alimentație nesănătoasă

Pofta de dulce poate să apară și în cazul unei diete nesănătoase, bazate în special pe alimente procesate. Specialiștii recomandă modificări în ceea ce privește alimentația și introducerea legumelor și fructelor în regimul zilnic.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum te ajută înotul să scapi de anxietate și depresie?

Alimentele care îmbunătățesc funcționarea creierului

Protocolul Coimbra, o metodă alternativă de tratament pentru scleroză multiplă și Parkinson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate