Sari tot timpul peste pauză la locul de muncă? Uite ce efecte negative are acest obicei asupra sănătății

Sari tot timpul peste pauză la locul de muncă

Indiferent de domeniul în care activează, oamenii beneficiază de o pauză între 10 minute și chiar o oră în fiecare zi, însă puțini angajați profită de acest lucru. Dacă și tu ești una dintre persoanele care sar peste pauzele de masă la locul de muncă, trebuie să știi că acest obicei poate avea efecte negative asupra sănătății. 

De câte ori nu ți s-a întâmplat să mănânci în fața biroului în timp ce trimiți un mail important sau să te ridici de pe scaun doar pentru a merge la toaletă? Acest obicei își poate pune amprenta asupra organismului, iar în timp, postura, calitatea somnului sau regimul alimentar pot fi afectate.

Sari tot timpul peste pauză la locul de muncă? Uite ce efecte negative are acest obicei asupra sănătății

Scuza persoanelor care sar peste pauza de masă este volumul mult prea mare de muncă. Nu doar că sar peste prânz, dar oamenii ajung să petreacă ore în plus la birou, totul pentru a-și duce la capăt sarcinile primite. Specialiștii spun că pauza de la mijlocul zilei ar trebui să fie un moment de relaxare și de deconectare, iar angajații nu ar trebui să sară peste ea. În caz contrar pot să apară o serie de probleme de sănătate.

1. Postura incorectă

Statul un timp îndelungat în fața calculatorului poate duce la adoptarea unei posturi incorecte. Pentru prevenirea durerilor de spate, musculare sau din zona gâtului, specialiștii spun că oamenii ar trebui să se ridice de pe scaun de mai multe ori în timpul zilei, oferind corpului posibilitatea să se relaxeze.

“Corpurile noastre sunt proiectate să se miște, însă mulți dintre noi avem un job sedentar. Cercetările sugerează că pauzele active care implică modificări de postură pot fi eficiente în reducerea durerii și disconfortului, precum și în prevenirea durerilor de spate sau mușchi. Încercați să vă setați o alarmă pe telefon care să vă amintească să vă ridicați.”, spune Julie Barber, consultant al unei clinici de psihoterapie, potrivit thesun.co.uk.

2. Somn de proastă calitate

Somnul de proastă calitate poate fi o consecință a timpului îndelungat petrecut la birou. Experții spun că organismul are nevoie de aer curat și de lumină naturală, iar atunci când nu le primește, ceasul biologic poate fi dat peste cap, ceea ce înseamnă că pot să apară insomniile. Câteva plimbări la prânz și evitarea cofeinei după ora 15 pot fi secretul unui somn odihnitor.

3. Probleme ale sistemului osos

Medicii spun că sistemul osos poate avea de suferit atunci când organismul nu are parte de pauză. Pentru sănătatea sistemului osos, plimbările scurte în aer liber sunt o modalitate de a beneficia în mod natural de vitamina D, direct de la soare.

4. Dezechilibru alimentar

Absența pauzelor poate duce la apariția unui dezechilibru alimentar și asta pentru că oamenii au tendința de a sări peste mesele principale ale zilei, înlocuind preparate de bază cu produse mai puțin sănătoase. Astfel, pot să apară probleme digestive, dar și creșterea în greutate.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

A apărut un test genetic pe care femeile îl așteptau de secole!

Cele mai bune ceaiuri pentru bila leneșă. Te ajută să scapi rapid de dureri

Știm că te deranjează, dar se tratează fără probleme: CATARACTA. Iată ce trebuie să știi despre această afecțiune

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate