Cele mai bune ceaiuri pentru bila leneșă. Te ajută să scapi rapid de dureri

Cele mai bune ceaiuri pentru bila leneșă

Problemele la nivelul vezicii biliare apar, în cele mai multe dintre cazuri, pe fondul alimentației necorespunzătoare. O dietă bogată în grăsimi poate afecta sistemul digestiv, însă există și situații în care pacientul se naște cu astfel de probleme, în cazuri grave ajungându-se chiar la intervenții chirurgicale.

Persoanele care au de suferit de pe urma bilei leneșe se confruntă cu simptome ca: greața, gustul amar, senzația de vomă și pot să apară durerile în partea dreaptă a abdomenului, chiar sub coaste. În cazul în care dezvoltă o astfel de problemă de sănătate, pacienții trebuie să urmeze un regim special care presupune evitarea grăsimilor, alcoolului, prăjelilor, tocăturilor, sosurilor sau băuturilor carbogazoase. Toate acestea pot declanșa o criză biliară, situație în care pacientul are nevoie de intervenția medicului.

Cele mai bune ceaiuri pentru bila leneșă

Pentru a evita apariția simptomelor neplăcute și a stărilor de rău, respectarea regimului alimentar este esențială, dar de mare ajutor pot fi și ceaiurile din plante. Acestea sunt un remediu natural împotriva durerilor puternice, pot calma organismul și pot înlătura starea de greață.

1. Ceai de păpădie

Nu are un gust tocmai plăcut, fiind ușor amărui, însă ceaiul de păpădie este de mare ajutor pentru îmbunătățirea funcționării bilei. Vreme de foarte mulți ani, păpădia a fost folosită pentru a trata problemele legate de sistemul digestiv, bilă sau ficat, iar specialiștii spun că rădăcinile amare ale acesteia pot stimula secreția biliară. Se recomandă consumarea unei căni de ceai de 2-3 ori pe zi.

2. Ceai de gălbioară

Ceaiul de gălbioară este un remediu tradițional chinezesc pentru dizolvarea calculilor biliari. Acesta este eficient pentru tratarea durerilor. Ceaiul de prepară folosind florile plantei, după ce acestea au fost lăsate la infuzat.

3. Ceai de anghinare

Ceaiul de anghinare este renumit pentru stimularea secreției biliare, acesta susținând atât funcția vezicii biliare, cât și funcția hepatică. Recomandat este ca ceaiul să fie consumat dimineața, pe stomacul gol, cu 30 de minute înaintea mesei de dimineață.

4. Ceai de gălbenele

Ceaiul de gălbenele este un alt remediu natural împotriva problemelor vezicii biliare. Băutura se prepară din 2 lingurițe de flori, peste care se toarnă apă fierbinte, după care se lasă totul la infuzat timp de 10 minute. Ceaiul se consumă dimineața, pe stomacul gol.

Citește mai multe despre de ce e bine să bei ceai de galbenele

5. Ceai de sunătoare

Ceaiul de sunatoare susține funcțiile ficatului și este foarte eficient pentru calmarea stărilor de rău cauzate de problemele vezicii biliare. La o cană de apă fierbinte se adaugă o linguriță de flori, după care ceaiul se lasă la infuzat 15 minute.

Vezi și ce beneficii are ceaiul de urzici

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Știm că te deranjează, dar se tratează fără probleme: CATARACTA. Iată ce trebuie să știi despre această afecțiune

Cel mai bun tratament pentru ficat, potrivit Lidiei Fecioru

Razboiul' verdeturilor: spanac sau urzici?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate