Salata Niçoise
1. Intr-un castron cerne faina si sarea. Incinge uleiul de masline si apa, pana ajunge sa fiarba, apoi toarna-le peste faina si amesteca bine cu o lingura de lemn. Framanta bine pana can rezulta un aluat moale. Intinde aluatul intre 2 foi adezive pana rezulta o foaie de 5 mm grosime, apoi da la rece 1 ora.
2. Incinge cuptorul la 6/200°C. Scoate folia adeziva si taie 4 patrate de cca 10×13 cm. Muta pe tava de copt tapetata cu pergament. Intre timp, caleste ceapa in ulei 10 min.
3. Intinde pasta de masline peste aluat si adauga ceapa calita, rosiile, ansoa si caperele. Coace 15 min.
4. La servire, pune deasupra ansoa, fasole verde si oua fierte. Presara busuioc asezoneaza si stropeste cu vinegreta.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Mai multe din Aperitive cu peste