Rulouri cu carnaciori
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2011/11/rulouri-carnaciori-m.jpg)
Ingrediente:
400 g cârnăciori de porc, care se vor curăţa de pieliţă
2 linguri pătrunjel proaspăt tocat
6 cepe verzi tocate
500 g aluat fraged, la temperatura camerei
1 ou bătut
seminţe de dovleac pentru ornat
Pentru sos:
2 linguriţe hrean ras
6 linguri maioneză
Cum prepari rulourile cu cârnăciori
1. Incinge cuptorul la 5/190°C. Amesteca carnea de carnati cu verdeata si asezoneaza bine.
2. Intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina, de dimensiuni de cca 55 x22cm, indreapta marginile cu un cutit, apoi taie in jumatate pe lung, ca sa obtii 2 fasii. Unge cu ou, apoi modeleaza jumatate din carnea de carnati intr-un carnat mai mare si asaz-o in mijlocul foii de aluat. Ruleaza aluatul, presand usor carnea catre mijloc, cu marginile aluatului dedesubt. Repeta cu cealalta fasie. Unge cu ou, orneaza cu seminte si taie bucati de cca 4 cm lungime.
3. Coace 20-25 min pe o tava tapetata cu hartie pergament. Amesteca hreanul si maioneza si serveste cu rulourile.