Tarta cu spanac si sunca
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2011/11/tarta-spanac-m.jpg)
1. Preincalzeste cuptorul la 6/200°C. Intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina, apoi asaza foaia pe o tava de copt cu baza detasabila (cu diametrul de cca 23 cm), lasand sa atarne marginile foii. Inteapa aluatul cu o furculita, acopera cu hartie pergament, pune deasupra fasole boabe si coace in orb 15 min. Scoate fasolea si hartia, unge cu ou batut si da din nou la cuptor, sa se coaca 10 min, pana se rumeneste. Lasa la racit cateva minute, apoi indeparteaza aluatul in exces cu un cutit.
2. Intre timp, pune spanacul intr-o punga alimentara si tine-l in cuptorul cu microunde, la prima treapta de temperatura, pana se inmoaie; lasa sa se raceasca, apoi stoarce-l. Caleste ceapa in ulei, adauga spanacul si sunca, apoi toarna amestecul peste aluat.
3. Bate ouale, laptele si mustarul, asezoneaza si toarna peste amestecul de sunca. Coace 30 min si lasa la racit inainte de a servi.