Este oficial! Arsenie Boca va deveni sfânt. Evenimentul important care va avea loc în acest an

Arsenie Boca va deveni sfânt

O mulțime de oameni merg, în fiecare an, la Mănăstirea Prislop pentru a se reculege la mormântul părintelui Arsenie Boca. Oamenii îl consideră Sfântul Ardealului și datorită minunilor pe care le-a făcut atât în timpul vieții, cât și după moarte, s-a luat decizia ca acesta să fie canonizat și astfel să devină, în mod oficial, sfânt.

În urma unei întâlniri care a avut loc la Deva, Sinodul Mitropoliei Ardealului a luat hotărârea de a înainta propunerea de canonizare a Părintelui Arsenie Boca către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, iar acesta din urmă va lua decizia finală.

Este oficial! Arsenie Boca va deveni sfânt

Anunțul potrivit căruia Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române urmează să decidă dacă părintele Arsenie Boca va deveni sfânt a fost făcut de către preotul Gabriel Miricescu, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

“Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului a hotărât, astăzi, înaintarea propunerii de canonizare a părintelui Arsenie Boca. Aceasta este competenţa Sinodului Mitropolitan: să analizeze dosarul, să îl aprobe şi să îl înainteze spre examinare şi decizie Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Acum va urma o şedinţă a Sfântului Sinod, care nu ştim când va fi, în care se va analiza acest dosar şi studiul document, pe care l-a întocmit Comisia Specială Teologică Mitropolitană de canonizare a Părintelui Arsenie şi se va hotărî de către Sfântul Sinod. Canonizarea Părintelui Arsenie Boca ar însemna o rânduială a Bisericii, care ajunge la bun sfârşit, pentru că aşa cum spuneam şi cu alte ocazii, canonizarea unui sfânt nu este o chestiune care se întâmplă dintr-o dată. Este vorba despre o realitate îndelungată, despre un demers îndelungat şi cred eu că se împlinesc năzuinţele şi dorinţele credincioşilor, mulţimii mari de credincioşi care în decursul celor 30 de ani, aproape, de la trecerea la Domnul a Părintelui Arsenie, au bătut drumul Prislopului”, a spus Gabriel Miricescu, potrivit mediafax.ro.

Ce eveniment important va avea loc în acest an?

Procesul de canonizare este unul care se întinde, de obicei, pe o perioadă mai lungă de timp în care sunt strânse dovezi care să ateste calitatea de sfânt a unei persoane. În ceea ce îl privește pe Arsenie Boca, demersurile pentru canonizarea acestuia au început în 2015, iar dacă acestea se vor concretiza, totul va avea loc în anul în care se împlinesc 30 de ani de la moartea lui Arsenie Boca. Acesta s-a stins pe 28 noiembrie 1989, la vârsta de 79 de ani.

În timpul vieții, Arsenie Boca era vizitat de o mulțime de persoane care își găseau liniștea după discuțiile cu el, motiv pentru care multă vreme a fost hărțuit de Securitate. A fost arestat și torturat, dus la Canalul Dunăre-Marea Neagră, închis de mai multe ori la Jilava, București, Timișoara și la Oradea. În ultima parte a vieții, Arsenie Boca s-a retras la Sinaia, acolo unde a și murit în 1989. Cu toate acestea, dorința lui a fost să fie înmormântat la mănăstirea Prislop, mormântul său devenind loc de pelerinaj pentru credincioși.

Deschide galeria foto pentru a vedea mai multe fotografii cu Arsenie Boca.

Foto: facebook

Citește și:

Legenda ivirii Sfântului Mir al Marelui Mucenic Dimitrie

Adevărul despre coroana sfințită ce împodobește moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva

O lecție de viață. Noi toți trebuie să citim asta! Aceasta este povestea care ne învață ce înseamnă cu adevărat viața

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate