Rugăciunea către Sfinții 40 de mucenici. Trebuie să o rostești pe 9 martie pentru sănătate și spor în toate

Pe 9 martie este mare sărbătoare în calendarul ortodox. Credincioșii îi sărbătoresc astăzi pe Sfinții 40 de mucenici, o sărbătoare de care se leagă foarte multe tradiții și obiceiuri.

Pe lângă prepararea rețetelor delicioase de mucenici clasici și mucenici moldovenești, în această zi specială este foarte important ca gândul nostru să se îndrepte către divinitate. Pe 9 martie, în ziua în care sunt pomeniți Sfinții 40 de mucenici, credincioși pot rosti o rugăciune închinată acestora și care are aduce sănătate, liniște în familie și spor în toate, potrivit doxologia.ro.

Rugăciunea către Sfinții 40 de mucenici

“Veniți, popoare, să-i cinstim cu evlavie pe Sfinții lui Dumnezeu, pe cei patruzeci de Mucenici din Sevasta, care pentru lupta lor au dobândit cununi luminoase și nestricăcioase. O, voi, care vă bucurați de cinstirea întregii Biserici, care ați dobândit de la Dumnezeu darul facerii de minuni prin moaștele voastre, fiți ocrotitorii noștri, ai celor ce vă cinstim pomenirea. Rugați-vă pentru noi, fericiților Mucenici, ca să dobândim tărie în lupta cu patimile, răbdare în îndurarea necazurilor, credință nestrămutată în făgăduințele Domnului, smerenie adevărată și mântuirea sufletelor noastre. Nu ne lăsați pe noi să cădem fără de ridicare în adâncul deșertăciunii acestei lumi, nu ne lăsați să ni se împietrească de tot inimile în nepăsarea timpului în care trăim, nu lăsați să înghețe inimile în viforul acestui veac. Zid de apărare să fiți împrejurul nostru și loc de scăpare din cursele vrăjmașului.

O, preacinstit Sobor, tămăduiește neputințele noastre, ale credincioșilor slăbiți pe cale, ca să nu ne biruiască și să nu ne batjocorească necuratul vrăjmaș, care încearcă în tot chipul să ne abată de la lupta cea mântuitoare. Voi, Sfinților Mucenici, care toate le-ați suferit cu îmbărbătarea Duhului Sfânt, în credință și rugăciune îndelungată, nu încetați să ne întăriți și pe noi, cei ce ne minunăm de tăria sufletelor voastre strigând Domnului: Slavă Ție, Dumnezeul nostru, Preasfântă Treime, Cel ce Te proslăvești în sfinții Tăi, slavă Ție!”

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Rugăciunea soţilor, de rostit în Postul Paștelui

Cheamă preotul în casa ta, în luna martie! De ce este bine să faci sfeștanie în această perioadă?

Cea mai puternică rugăciune care te scapă de datorii și probleme financiare! Trebuie să o știi pentru că aduce mult belșug în casa ta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate