Rugăciunea către Sfânta Cuvioasă Teodora face minuni pentru credincioși

Pe 29 august este sărbătoare cu cruce roșie în calendarul ortodox. Majoritatea credincioșilor știu că în această zi este amintit momentul tăierii capului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, dar tot în astăzi se face și pomenirea Sfintei Cuvioase Teodora din Tesalonic.

Sfânta Cuvioasă Teodora s-a născut în insula Eghina, în perioada împăratului Mihail al II-lea Valvos. Aceasta s-a căsătorit și a avut o fiică, dar din cauza năvălirii barbarilor a fost nevoită să se mute în cetatea Tesalonic. Dorind să își protejeze fiica, Sfânta Cuvioasă Teodora a trimis-o la mănăstire, loc unde a ales să se retragă și ea după moartea soțului.

Sfânta Cuvioasă Teodora a făcut minuni nu doar în perioada în care a fost în viață, ci și după moarte. Aceasta a fost dezgropată la câțiva ani de la momentul decesului, iar atunci s-a descoperit că trupul ei era intact și răspândea în jur o mireasmă plăcută. Moaștele Sfintei Cuvioase Teodora sunt păstrate și astăzi în Tesalonic și o mulțime de oameni merg anual pentru a se ruga în acest loc.

Rugăciunea către Sfânta Cuvioasă Teodora face minuni pentru credincioși

Rugăciunea către Sfânta Cuvioasă Teodora face minuni pentru credincioși și poate fi rostită de fiecare dată în momentele dificile, potrivit doxologia.ro.

“Sfântă Teodora, izvorâtoare de mir și mare făcătoare de minuni, la vreme de necaz la tine alergăm cu zdrobire de inimă, știind că mult i-ai ajutat pe toți cei care ți-au cerut ajutorul cu credință. Cum ai binecuvântat încă din timpul vieții Mănăstirea Sfântului Ștefan, așa binecuvântează toate mănăstirile și schiturile ortodoxe, pe toate monahiile și pe toți monahii, pe toți cei începători în viața monahală ca să rămână statornici pe calea cea îngustă pe care au pornit. Tu, care te-ai folosit de sfințenia duhovnicului tău, ajută-i pe toți preoții să fie păstori pricepuți ai turmelor pe care le păstoresc. Roagă-te, sfântă, pentru toți ierarhii Bisericii lui Hristos, să rămână în dreapta credință și să o mărturisească fără teamă la vreme de prigoană sau rătăcire. Ai grijă de toate familiile creștine, de toți părinții și de copiii lor. Îndepărtează de la ei toată tulburarea, toată ispita, toată cearta. Vezi șovăiala tinerilor care nu știu unde le e locul, în lume sau în mănăstire, și roagă-te pentru ei, ca să își înțeleagă chemarea și să facă întru toate voia lui Dumnezeu. Așa cum pe fiica ta, Sfânta Teopisti, ai ajutat-o să urce pe scara virtuților, așa ajută-ne și pe noi, că greu e războiul care ne stă înainte. Povățuiește-ne pe calea smereniei, pe calea rugăciunii și a nevoinței. Alungă de la noi pe necuratul diavol, care vrea să ne facă de rușine, aruncându-ne în tina păcatului. Fii în fața inimilor noastre ca o icoană vie, Sfântă Teodora, ca ducând noi lupta cea bună să ne învrednicim de raiul cel gătit sfinților și de bucuria Împărăției Cerurilor, pe tine să te lăudăm, iar Dumnezeului cel în Treime lăudat să Îi aducem slavă și închinăciune în vecii vecilor. Amin.”

Foto: shutterstock.com

Citește și: 

Iată mormântul Sfintei Fecioare Maria aflat la Ierusalim

Ce este și cum te ajută MÂNA FATIMEI?

Cel mai deștept om din lume a făcut o descoperire uimitoare. Citește și dă mai departe!

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate