Rugăciunea care te ajută să scapi de blesteme și de spiritele rele

Pe data de 1 februarie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Trifon. Încă din cele mai vechi timpuri, acesta a fost înzestrat de către Dumnezeu cu harul de a alunga demonii și spiritele rele, dar și cu puterea de a vindeca o mulțime de boli. 

Sfântul Mucenic Trifon a devenit cunoscut în toată lumea după ce a reușit să izgonească un demon din fiica împăratului roman Gordian, potrivit doxologia.ro. Credincioșii îl iubeau și îl respectau, lucru care nu a fost pe placul împăratului Decius. Acesta a dat ordin ca Sfântul Mucenic Trifon să fie torturat și pentru că nu a renunțat la credința sa, acestuia i-a fost tăiat capul.

Rugăciunea care te ajută să scapi de blesteme și de spiritele rele

Despre rugăciunea închinată Sfântului Mucenic Trifon se spune că ar avea puteri tămăduitoare și că ar putea alunga spiritele rele. Credincioșii care au parte doar de lucruri rele și care nu au liniște în familie pot rosti această rugăciune ori de câte ori simt nevoia să se descarce.

“O, Sfinte Mucenice Trifon, grabnic ajutătorule al tuturor celor ce la tine aleargă şi se roagă înaintea sfintei tale icoane, degrab ascultătorule şi mijlocitorule! Auzi-ne şi acum în tot ceasul rugăciunea noastră, a nevrednicilor robilor tăi, care cinstim sfântă pomenirea ta: că tu, bineplăcutule al lui Hristos, însuţi ai făgăduit mai înainte de ieşirea ta din viaţa aceasta stricăcioasă că te vei ruga Domnului pentru noi şi ai cerut de la Dânsul darul acesta: dacă cineva, în oricare nevoie şi întristare a sa, va prinde a chema sfânt numele tău, acela izbăvit va fi de toată năvălirea celui rău.

Şi precum oarecând pe fiica împăratului de la Roma, care de diavol se chinuia, o ai vindecat, asijderea şi pe noi păzeşte-ne de cursele lui cumplite în toate zilele vieţii noastre şi mai vârtos în ziua cea înfricoşată a suflării noastre celei de pe urmă mijloceste pentru noi, când întunecatele chipuri ale viclenilor diavoli ne vor împresura şi vor începe să ne înfricoşeze.

Fii nouă atunci ajutător şi grabnic izgonitor al viclenilor diavoli şi la Împărăţia Cerurilor călăuzitor, unde acum stai cu ceata sfinţilor înaintea Scaunului lui Dumnezeu; roagă pe Domnul să ne învrednicească şi pe noi a fi părtaşi ai veseliei şi bucuriei celei de-a pururea fiitoare, ca dimpreună cu tine să ne învrednicim a slăvi pe Tatăl şi pe Fiul şi pe Sfântul Duh, Mângâietorul, în veci. Amin.”

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Acatistul Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur

Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul

Rugăciunea de dimineață către Sfântul Macarie cel Mare. Spune aceste cuvinte imediat cum te trezești și îți va merge bine toată ziua

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate